Gabby Chaves pakt op Mid-Ohio zijn allereerste Indy Lights zege

Geplaatst
Gewijzigd 04-08-2013, 19:07
Geschreven door
Gabby Chaves heeft tijdens de Firestone Indy Lights race op Mid-Ohio zijn allereerste overwinning gepakt. De 20-jarige coureur maakte tijdens de 40 ronden tellende race geen enkele fout en wist Peter Dempsey nipt voor te blijven. Jack Hawksworth werd tijdens de slotronden na een herstart vol onder druk gezet door Carlos Muñoz, maar behield de derde plaats op het podium.

Chaves wist tijdens de start zijn pole position te verzilveren door de eerste positie te behouden, voor Peter Dempsey en Jack Hawksworth. De als vierde gestarte Carlos Muñoz kende een minder goede start van de race en schoot in Bocht 2 naast de baan en viel terug naar de staart van het veld.

Er ontwikkelde zich vervolgens gevecht om de overwinning die de hele race zou duren tussen Chaves en Dempsey, waarbij het gat tussen beide wagens nooit groter werd dan twee seconden.

Carlos Muñoz voor Zach Veach op Mid-OhioDe race leek zonder neutralisaties te verlopen, totdat debutant Giancarlo Serenelli zeven ronden voor de finish in Bocht 12 spinde en vervolgens zijn motor af liet slaan. Dit was vooral voor Muñoz bijzonder goed nieuws: de runner-up van de Indianapolis 500 van dit jaar had zich al van de laatste naar de vierde plaats opgewerkt en kreeg zo de aansluiting met de top drie cadeau.

Toen de baan met vier ronden te gaan vrij werd gegeven ontstonden er twee gevechten: tussen Chaves en Dempsey om de overwinning en tussen Hawksworth en Muñoz voor de derde positie. Uiteindelijk zouden beide gevechten niet tot inhaalpogingen leiden, waardoor de stand onveranderd bleef en Chaves zijn eerste Indy Lights zege kon pakken.