Esteban Guerrieri pakt de overwinning in Long Beach

Geplaatst
Gewijzigd 16-04-2012, 01:06
Geschreven door
Alhoewel Esteban Guerrieri niet vanaf pole tot finish de race wist te winnen, kwam hij aardig in de buurt door vanaf tweede startpositie meteen na de start de leiding te pakken. Nog voor het vijftientallige startveld voor bocht 1 was, had de 27-jarige Argentijn de koppositie van de kampioensleider Sebastian Saavedra overgenomen en heeft die niet meer afgestaan. Deze overwinning is meteen zijn derde top 3 finish in alle drie de Firestone Indy Lights wedstrijden van dit seizoen.

Sebastian Saavedra, Long BeachDe race kende één neutralisatie in ronde 20 toen de #8 wagen van Alex Jones in de bandenstapel verdween. Bij de herstart wist Guerrieri een gat te slaan op de rest van het veld en kon zijn leidende positie hierdoor verder verstevigen. Ondanks dat Saavedra in de # 27 Team AFS wagen van Andretti Autosport het gat vrijwel helemaal dicht wist te rijden, kon de #11 van Sam Schmidt Motorsport met een goede eindsprint de Colombiaan voorblijven.

Tristan Vautier, Saturday Practice, Indy Lights Long Beach GPDe derde plek werd door Tristan Vautier bezet. De Fransman van Sam Schmids Motorsport met #77 die na een lang gevecht met Gustavo Yacaman eigenlijk als vierde finishte, schoof op naar plaats drie, doordat Yacaman 30 seconden straf aan zijn broek kreeg voor het negeren van instructies van de raceleiding. Met nog 15 ronden te gaan verloor de Colombiaan één van zijn spiegels en had de opdracht gekregen in de pits de spiegel te vervangen. Het team had echter geen reserve spiegel en Yacaman besloot op de baan te blijven.

Met twee extra punten voor de meeste rondes aan de leiding is Esteban Guerrieri nu tweede in het kampioenschap vlak achter Saavedra die met 127 punten de hete Argentijnse adem voelt. Met twee punten verschil in het kampioenschap maken Saavedra en Guerrieri zich op voor de volgende wedstrijd op 25 mei, de Freedom 100 op de Indianapolis Motor Speedway.