Alex Palou zegeviert in IndyCar iRacing Challenge op Montreal

Geplaatst
Gewijzigd 19-03-2021, 07:45
Geschreven door
Alex Palou heeft zijn allereerste race voor Chip Ganassi Racing direct gewonnen, al was het een digitale race. De Spanjaard won donderdagavond de IndyCar iRacing Challenge op Circuit Gilles Villeneuve in Montreal, na veertien ronden voor het eind Scott McLaughlin te hebben gepasseerd voor de leiding. Indy Pro 2000 coureur Braden Eves eindigde de race als tweede, voor McLaughlin.

De eerste race van de 2021 editie van de IndyCar iRacing Challgenge was iets minder sterk bezet dan vorig jaar het geval was: diverse coureurs komen dit weekend in actie tijdens de 12 uur van Sebring, terwijl anderen sponsorverplichtingen hadden, waardoor ze niet in staat waren om deze digitale race te rijden. Wel waren de voornaamste smaakmakers van vorig jaar present: Sage Karam, Scott McLaughlin en Will Power, terwijl Romain Grosjean zijn eerste digitale kilometers in IndyCar competitie reed.

Palou startte de race van pole position en wist de leiding ook te behouden, waarna hij in de eerste vijftien ronden een voorsprong van twee seconden op McLaughlin op wist te bouwen. De Australiër koos echter voor een ‘undercut’ door als eerste zijn verplichte pitstop uit te voeren, met als resultaat dat Palou met zijn pitstop de leiding in de race verloor.

Álex Palou passeert Scott McLaughlin in de iRacing race op MontrealPalou zou de opgelopen achterstand echter weer goedmaken, waarna zich een spannende strijd ontvouwde. Uiteindelijk wist de Chip Ganassi Racing coureur zijn wagen aan de buitenkant van Bocht 1 te positioneren, wat voor de Bocht 2 de binnenkant werd. Hier wist Palou de leiding terug te veroveren, waarna hij onbedreigd naar de overwinning zou rijden.

Voor Grosjean zou zijn eerste IndyCar avontuur iets minder voorspoedig verlopen: eerst was de Fransman vergeten dat in Amerika de zomertijd al in was gegaan en dat de race één uur eerder zou beginnen dan hij verwachtte, waardoor hij op het laatste moment inschakelde. Vervolgens kende hij twee spins en finishte buiten de top tien.

Volgende week donderdag (25 maart) wordt de tweede ronde van de 2021 IndyCar iRacing Challenge verreden op de Homestead-Miami Speedway. Doordat dan de zomertijd in Europa nog niet in is gegaan, zal deze race om 23:30 uur starten.