OpenWheelWorld.net Home
scott dixon
linker balk
Volgende Race
Honda Indy Grand Prix of Alabama
05 April, 22:45 CET

Poll
Wanneer start het 2020 IndyCar kampioenschap?


Foto v/d week
De Ed Carpenter Racing kleurstellingen voor 2020

OpenWheelWorld.net

Scott McLaughlin: “Een IndyCar is echt een beest!”

Scott McLaughlin, Sebring Tijdens de test van maandag op de Sebring International Raceway was de meest opvallende coureur zonder twijfel Scott McLaughlin. De coureur die voor Team Penske Supercars zusterteam DJR Team Penske twee maal kampioen werd kreeg de IndyCar-test als beloning voor zijn meest recente kampioenschap. Onder toeziend oog van onder andere Josef Newgarden, Simon Pagenaud, Will Powers en Rick Mears reed de 26-jarige coureur 114 probleemloze ronden.

“Het is ongelofelijk, de wagen is echt een beest!” Begon McLaughlin. “Dit is alles waar ik van heb gedroomd. Ik ben Roger (Penske), Tim (Cindric) en het hele Penske team dankbaar voor deze test. Het is een droom die werkelijkheid is geworden.”

“Het was een lange dag, mijn nek is nu best pijnlijk! We bleven gaan en ik heb aan het eind een lange run gedaan, zodat ik voor alles een goed gevoel kreeg. We hebben van alles gedaan; kwalificatieruns, race runs, met veel brandstof en pitstops, het was zo cool!”

Scott McLaughlin, SebringNa het rijden in het Australische Formule Ford kampioenschap had McLaughlin niet meer in formule wagens gereden. De overgang van een Australische Supercar naar een IndyCar was een grote, maar de coureur paste zich goed aan en was uiteindelijk in 114 ronden slechts een seconde langzamer dan de snelste tijd van Rinus Veekay.

“De grootste uitdaging was het vertrouwen krijgen in de grip van de wagen,” vervolgde de Nieuw-Zeelander. “Het is erg lastig om de gewoonten die ik in de afgelopen tien jaar op heb gebouwd overboord te zetten. Deze wagen heeft honderden kilo’s extra downforce, dus het is erg opwindend! Hopelijk krijg ik nog een nieuwe kans, wie weet. Maar ik ben erg trots, dit kan ik weer van mijn lijstje afstrepen!”

Share |
Geplaatst
Gewijzigd 14-01-2020, 15:00
Geschreven door
Fotografie Team Penske


  Nog géén reacties

Detroit
Detroit
Vrijdag - 29 Mei
16:55 Vrije training 1 
20:50 Vrije training 2 
Zaterdag - 30 Mei
16:45 Kwalificatie 
21:50 Race 
Zondag - 31 Mei
16:45 Kwalificatie 2 
21:50 Race 2 

Race Laguna Seca
test
1. C. Herta 1:53:56
2. W. Power 1:53:57
3. S. Dixon 1:54:03
4. S. Pagenaud 1:54:03
5. F. Rosenqvist 1:54:06
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

Officiële sites