OpenWheelWorld.net Home
scott dixon
linker balk
Volgende Race
Genesys 300
07 Juni, 02:10 CET

Poll
Wie wint de race op de Texas Motor Speedway?
10% 10% Josef Newgarden
3% 3% Will Power
5% 5% Simon Pagenaud
5% 5% Scott Dixon
8% 8% Alexander Rossi
0% 0% Ryan Hunter-Reay
0% 0% Graham Rahal
25% 25% Takuma Sato
3% 3% Ed Carpenter
43% 43% Rinus Veekay


Foto v/d week
Will Power wint op Texas Motor Speedway

OpenWheelWorld.net

Het AFP systeem maakt vervroegd debuut in INDYCAR Grand Prix

Het AFP systeem op de wagen van Hélio Castroneves, Indianapolis Het Advanced Frontal Protection systeem werd afgelopen 24 april tijdens de test op de oval van de Indianapolis Motor Speedway letterlijk voor het eerst gebruikt maar zal de komende IndyCar wedstrijd op het infield van de Speedway zijn competitieve debuut maken. Het debuut van het systeem dat afgekort bekend staat als het AFP maakt daarmee een vervroegd debuut, het debuut van het systeem stond namelijk in eerste instantie gepland voor de Indianapolis 500.

Het nieuws dat de AFP al in de volgende IndyCar wedstrijd, de INDYCAR Grand Prix, gaat worden gebruikt werd vandaag bekendgemaakt, het systeem gemaakt van titanium biedt bescherming voor de rijders wanneer brokstukken frontaal richting de cockpit vliegen, het AFP was zoals al eerder benoemd voor het eerst getest tijdens de open test op de oval van de Indianapolis Motor Speedway tijdens de test op afgelopen 24 april. INDYCAR directeur Jay Frye heeft gezegd dat de organisatie tevreden is met het systeem en dat het AFP klaar is voor zijn debuut en al tijdens de INDYCAR Grand Prix gebruikt kan worden. Vervolgens zal het systeem dat in eerste instantie pas tijdens de Indianapolis 500 zijn debuut zou gaan maken voor de rest van het seizoen op de wagens worden gebruikt.

"Het is fenomenaal wat Dallara in samenwerking met alle INDYCAR teams voor elkaar heeft weten te krijgen, we lopen voor op schema om het feit dat het systeem eerder kan worden gebruikt dan eigenlijk was gepland.", waren de woorden van Frye.

Het AFP systeem zit met schroeven op het Dallara IR-18 chassis precies in het midden voor de cockpit en is ontworpen om puin dat richting het midden van de cockpit vliegt bij het hoofd van de rijder weg te houden. Met beugels en versterking bij de monocoque, weegt het AFP nog geen vijf pond (ruim twee kilo) en heeft het systeem dezelfde lading aan tests doorstaan als die van de rollbar die achter- en boven de rijder bevestigd zit.

Arrow Schmidt Peterson Motorsports coureur James Hinchcliffe was één van de 29 coureurs die afgelopen woensdag op 24 april deelnam aan de test op de oval van de Speedway, hij looft het werk dat de INDYCAR organisatie verricht omtrent het verbeteren van de veiligheid van de coureurs.

"Het is goed om te zien dat INDYCAR altijd kijkt naar verbeteringen als het gaat om veiligheid. Het moge duidelijk zijn dat dit pas de eerste stap is binnen de evolutie van hoofdbescherming maar als iemand zijnde die ooit is geraakt door puin dat met dit systeem zou zijn tegengehouden sta ik hier absoluut achter. Het is ook fijn om te weten dat ze achter de schermen nog altijd hard aan het werk zijn met een meer uitgebreide oplossing", aldus James Hinchcliffe

Frye noemde het AFP "Fase 1 van onze oplossing" als het gaat om het verbeteren van de veiligheid in- en rondom de cockpit. De volgende fase in dit proces wordt naar alle waarschijnlijkheid aangekondigd in mei. De eerste race waarin het AFP systeem binnen de competitie zal worden gebruikt is de INDYCAR Grand Prix op het infield van de Indianapolis Motor Speedway, de zesde editie van deze race vindt plaats op zaterdag 11 mei met de start om 21:50 Europese tijd.

Share |
Geplaatst
Gewijzigd 02-05-2019, 15:24
Geschreven door
Fotografie IMS


  Nog géén reacties

Texas Motor Speedway
Texas Motor Speedway
Zaterdag - 6 Juni
19:00 Vrije training 1 
23:00 Kwalificatie 
Zondag - 7 Juni
02:10 Race 

Race Laguna Seca
test
1. C. Herta 1:53:56
2. W. Power 1:53:57
3. S. Dixon 1:54:03
4. S. Pagenaud 1:54:03
5. F. Rosenqvist 1:54:06
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

Officiële sites