OpenWheelWorld.net Home
scott dixon
linker balk
Volgende Race
Genesys 300
07 Juni, 02:10 CET

Poll
Wie wint de race op de Texas Motor Speedway?
10% 10% Josef Newgarden
3% 3% Will Power
5% 5% Simon Pagenaud
5% 5% Scott Dixon
8% 8% Alexander Rossi
0% 0% Ryan Hunter-Reay
0% 0% Graham Rahal
25% 25% Takuma Sato
3% 3% Ed Carpenter
43% 43% Rinus Veekay


Foto v/d week
Will Power wint op Texas Motor Speedway

OpenWheelWorld.net

Voorzichtige start voor door kinderziekten geplaagde Fernando Alonso

Fernando Alonso, Indianapolis De open test op de Indianapolis Motor Speedway was een belangrijke mijlpaal voor McLaren: woensdag reed het team de eerste meters met een in het Engelse Working opgebouwde IndyCar. Volledig vlekkeloos verliep dit nog niet: al na enkele honderden meters viel de #66 wagen door een elektronisch probleem stil. Nadat dit probleem was opgelost kon de voormalig Formule 1-kampioen 29 ronden afleggen.

“Het is geweldig om terug te zijn, elke keer wanneer je hier komt geeft dit een geweldig gevoel!” zei Alonso enthousiast. “Ondanks dat we ongelukkig waren met het weer en dat we wat problemen hadden met de wagen, konden we toch wat ronden rijden. De adrenaline die je krijgt door hier te rijden is uniek, dus ik ben tevreden. Als team was het plan voor vandaag om geleidelijk de snelheid op te voeren en alle checks uit te voeren. Met elke run ontdekten we nieuwe dingen, maar uiteindelijk hadden we maar weinig baantijd, dus is het onmogelijk om te zeggen of we een competitieve wagen hebben.”

Fernando Alonso, IndianapolisAlonso reed woensdag in de rookie / opfrissingssessie doordat zijn laatste en enige IndyCar start twee jaar geleden was. In tegenstelling tot zijn vorige deelname aan de Indianapolis 500 weet hij nu precies wat hij kan verwachten, al zijn de wagens wel sterk veranderd in vergelijking met 2017. De Spanjaard heeft echter door de mechanische pech en tegenslag met het weer zijn opfriscursus niet kunnen afronden, dit zal de McLaren Racing coureur nu op 14 mei gaan doen.

“Deze Indy 500 voelt anders voor me. Ik ken de race, ik ken de lengte en emotioneel gezien zou ik ook beter voorbereid moeten zijn,” concludeerde de Spanjaard. “Nu gaat het om het sneller maken van de wagen. We hebben nog twee weken en veel waar we aan moeten werken, maar ik heb er vertrouwen in dat het de goede kant op gaat.”

McLaren had vorige week al wel met een IndyCar op de Texas Motor Speedway getest, maar dit was met een door Carlin opgebouwde wagen. Deze wagen zal volgende maand dienstdoen als reservewagen van Alonso.

Share |
Geplaatst
Gewijzigd 25-04-2019, 15:13
Geschreven door
Fotografie IMS


  Nog géén reacties

Texas Motor Speedway
Texas Motor Speedway
Zaterdag - 6 Juni
19:00 Vrije training 1 
23:00 Kwalificatie 
Zondag - 7 Juni
02:10 Race 

Race Laguna Seca
test
1. C. Herta 1:53:56
2. W. Power 1:53:57
3. S. Dixon 1:54:03
4. S. Pagenaud 1:54:03
5. F. Rosenqvist 1:54:06
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

Officiële sites