OpenWheelWorld.net Home
scott dixon
linker balk
Volgende Race
Genesys 300
07 Juni, 02:10 CET

Poll
Wie wint de race op de Texas Motor Speedway?
10% 10% Josef Newgarden
3% 3% Will Power
5% 5% Simon Pagenaud
5% 5% Scott Dixon
8% 8% Alexander Rossi
0% 0% Ryan Hunter-Reay
0% 0% Graham Rahal
25% 25% Takuma Sato
3% 3% Ed Carpenter
43% 43% Rinus Veekay


Foto v/d week
Will Power wint op Texas Motor Speedway

OpenWheelWorld.net

Sato sluit de door regen geplaagde open test op de Indianapolis oval als snelste af

Takuma Sato op de Indianapolis Motor Speedway Takuma Sato heeft de open test op de 2,5-mijl lange oval van de Indianapolis Motor Speedway als snelste afgesloten in wat een zeer lange test sessie was. De sessie begon om 17:00 Europese tijd maar moest na een kwartier al worden stilgelegd vanwege regenval. De regen zou zodanig doorzetten dat de sessie pas vier uur later kon worden hervat. Nadat de sessie dan eindelijk echt van start was gegaan werden er al gauw competitieve rondetijden gereden.

Deze test sessie was oorspronkelijk opgedeeld in drie delen, de eerste twee uur van deze open test waren bedoeld voor de ervaren coureurs waarna de twee uren die daarna volgde in stonden gepland voor het Rookie OriŽntatie Programma en opfriscursussen. Van 21:00 tot 00:00 Europese tijd zou de baan vrij zijn voor alle 29 deelnemende coureurs die aan deze test deelnemen. Doordat de sessie pas vier uur later dan gepland kon worden gestart werd uiteindelijk besloten de laatste sessie, de sessie waarin de baan vrij was voor iedereen, te schrappen.

In deze test werd in de sessie voor de ervaren rijders vaak afgewisseld tussen alleen rijden en het rijden in groepen, Team Penske was al gauw na het zwaaien van de groene vlag aan het testen hoe hun auto's reageerden wanneer ze in een groep reden. Later in de sessie zouden ook Alexander Rossi en Ryan Hunter-Reay hetzelfde als de Team Penske coureurs uitproberen waarbij de Andretti Autosport teamgenoten vaak stuivertje wisselden.

Max Chilton, IndianapolisNaast de tests van de Team Penske en Andretti Autosport coureurs werd er ook veel ingehaald en waren er veel positiewisselingen binnen de rangorde, Max Chilton was de enige die een neutralisatie veroorzaakte die niet door regen kwam nadat de Engelsman zijn motor opblies bij het uitkomen van bocht drie.

Dit deel van de open test zou uiteindelijk 23 minuten eerder eindigen dan oorspronkelijk gepland nadat het wederom was gaan regenen op de Indianapolis Motor Speedway, Takuma Sato, Ed Carpenter, Spencer Pigot, Will Power en Ryan Hunter-Reay bezette de top vijf posities in de vervroegd tot een einde gekomen sessie voor alleen de ervaren coureurs. Door de regenval zou niet alleen de sessie voor ervaren rijders eerder tot een einde komen maar zou ook de sessie voor de coureurs die deelnemen aan het Rookie OriŽntatie Programma en de opfriscursus later beginnen.

Fernando Alonso, IndianapolisVlak nadat deel twee van de open test bestaande uit het Rookie OriŽntatie Programma en de opfriscursussen was begonnen moest de sessie worden stilgelegd nadat Fernando Alonso stil was komen te vallen bij het uitkomen van de pitstraat na mechanisch malheur. Niet lang nadat het AMR Safety Team Alonso en zijn bolide naar de pitstraat hadden gebracht kon de sessie weer worden vrijgegeven. Nadat er zich een tijdje later in de sessie inmiddels veel positiewisselingen hadden voorgedaan zou de sessie wederom worden stilgelegd in verband met het stilvallen van een coureur, met nog anderhalf uur op de klok was J.R. Hildebrand stil komen te vallen op het lange rechte stuk tussen bocht drie en vier.

Vrij kort nadat Hildebrand stil was komen te vallen kon de sessie weer worden hervat en waren alle coureurs in deze sessie hard aan het pushen, ook de op het laatste moment aan de deelnemerslijst toegevoegde Oriol Serviŗ. De tweede Spanjaard in het veld kwam deze sessie uit in een derde bolide van Arrow Schmidt Peterson Motorsports, vermoedelijk gaat Serviŗ over niet al te lange tijd een contract tekenen om de Indianapolis 500 te rijden bij dit team.

Met nog een uur en tien minuten op de klok zou Fernando Alonso de baan weer op komen en net als de andere debutanten (Rookie OriŽntatie Programma) en terugkerende coureurs (opfriscursus) op de Speedway al gauw op snelheid komen. Wel heeft de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen door zijn eerdere mechanische pech en tegenslag met het weer zijn opfriscursus nog niet af kunnen ronden en eindigde hij de sessie als laatste. Alle andere deelnemende coureurs aan deze sessie hebben hun Rookie OriŽntatie Programma en opfriscursus wel met succes af kunnen ronden, Alonso zal zijn opfriscursus nu op 14 mei moeten afmaken.

Colton Herta, IndianapolisIn deze sessie zou Colton Herta uiteindelijk als sterkste uit de verf komen en met een rondetijd die een gemiddelde snelheid had van ruim 226 mijl per uur aardig in de buurt komen van de sterke tijd die Takuma Sato in de sessie voor ervaren coureurs had gereden. Deze sessie voor debutanten en terugkerende coureurs zou uiteindelijk een half uur eerder dan gepland eindigen, in eerste instantie werd de sessie stilgelegd omdat er puin op de baan lag maar het begon later wederom te regenen waarna werd besloten de sessie en daarmee ook de gehele open test iets vroeger dan gepland te beŽindigen.

Op dinsdag 14 mei zal het eerstvolgende IndyCar geweld op de Indianapolis Motor Speedway oval plaatsvinden, dan vindt de eerste officiele trainingsdag ter voorbereiding op de 103e Indianapolis 500 plaats en zullen ook een aantal coureurs, waaronder Fernando Alonso, hun Rookie OriŽntatie Programma en opfriscursus volgen. Voordat de oval weer wordt aangedaan door de IndyCar coureurs wordt eerst op 11 mei de IndyCar Grand Prix op het infield van de Speedway afgewerkt.

Bekijk de uitslag van de veteranentest
Bekijk de uitslag van de rookie / opfrissingstest

Share |
Geplaatst
Gewijzigd 25-04-2019, 16:53
Geschreven door
Fotografie IMS


  Nog gťťn reacties

Texas Motor Speedway
Texas Motor Speedway
Zaterdag - 6 Juni
19:00 Vrije training 1 
23:00 Kwalificatie 
Zondag - 7 Juni
02:10 Race 

Race Laguna Seca
test
1. C. Herta 1:53:56
2. W. Power 1:53:57
3. S. Dixon 1:54:03
4. S. Pagenaud 1:54:03
5. F. Rosenqvist 1:54:06
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

OfficiŽle sites