Briscoe wint close finish Kentucky Speedway

Geplaatst
Gewijzigd 02-08-2009, 13:20
Geschreven door
Met een verschil van 0,0162 seconde is Ryan Briscoe tot winnaar uitgeroepen van de Meijer Indy 300. Het was het verschil waarmee Briscoe Ed Carpenter voorbleef aan het eind van de race. Tony Kanaan sloot het podium af. De top 5, afgesloten door Helio Castroneves en Graham Rahal, finishte binnen 1 seconde van elkaar na een spectaculaire finish. Robert Doornbos verloor bij een pitstop veel tijd en finishte 19e.

Voor de race was het de grote vraag of de wijzigingen in de regels - aerodynamisch updates en push-to-pass - ook zouden leiden tot een betere race. Al snel bleek dat dit zeker hielp. Vooraan hield Briscoe de leiding, maar achter hem kwamen coureurs als Briscoe, Moraes en Rahal wel naar voren, ongeacht of ze binnendoor of buitenom in moesten halen.

Kentucky SpeedwayDe opmars van Moraes hield op bij de eerste pitstop, toen hij getorpedeerd werd door Conway die net zijn monteurs verliet. Voor Moraes was het meteen het einde van zijn race.

Behalve het pitlane incident waren er geen crashes. Wel werd de race éénmaal geneutraliseerd voor problemen met de wagen van Wilson. Bij de herstart in ronde 129 liet Ed Carpenter zich van de beste kant zien. De Vision Racing-coureur schoof naar de tweede plaats en wist later zelfs de leiding in handen te nemen. Briscoe schok zo van de gele wagen dat hij buiten de normale lijn kwam en zijn wagen net uit de muur wist te houden.

Ryan Briscoe, Ed Carpenter, Kentucky SpeedwayAan het eind van de race kwamen Carpenter en Briscoe elkaar weer tegen. Carpenter had de leiding, Briscoe zat er vlak achter. De laatste ronden gingen ze zij-aan-zij, Carpenter aan de binnenkant, Briscoe aan de buitenkant. Uit bocht vier in de laatste ronde was het de witte neus van Team Penske die net iets voor lag. Uiteindelijk genoeg om met anderhalf honderdste de race te winnen en de leiding in het kampioenschap te nemen.