Gustavo Yacaman wint in de Streets of Belle Isle

Geplaatst
Gewijzigd 02-06-2012, 21:51
Geschreven door
Gustavo Yacaman pakte de zege in de 40 ronden tellende race in de straten van Belle Isle en behaalde hiermee zijn tweede overwinning in de Indy Lights. De coureur met de #2 TMR-Tuvacol-Xtreme Coil Drilling wagen van het Team Moore Racing team werd op de voet gevolgd door Carlos Munoz in de #26 Team Dialy-Ser van Andretti Autosport. De twee finishte met een miniem verschil van 0,1638 seconde, de op één na closest finish in de Indy Light Series. Op de derde plek eindigde polesitter Oliver Webb gevolgd door zijn teamgenoot Victor Carbone.

Oliver Webb in DetroitWebb in de #7 Lucas Oil/Sam Schmidt Motorsports wagen startte de geplande 45 ronden durende race van poleposition. Maar een crash van de #15 van Peter Dempsey in ronde 14, zorgde voor een langdurige reparaties van de baanafzetting, waardoor een tijdslimiet betekende dat er maar 40 ronden konden worden verreden. Na de herstart wist Webb de leiding niet langer in handen te houden, nadat de van de zesde positie gestarte Yacaman in ronde 26 na een inhaalactie in bocht 8 op de veertien bochten tellende circuit steevast de leiding overnam. De 21-jarige Colombiaan wist deze plek tot het einde van de race te behouden, ondanks de constante dreiging van Munoz die Webb ook voorbij was gegaan.

Gustavo Yacaman, Indianapolis“Ik denk niet dat er andere plaatsen zijn waar je hier kunt inhalen, “ zei Yacaman, die behalve de allereerste Indy Lights race op Baltimore wist te winnen nu ook de eerste hier op Belle Isle. “We crashte tijdens de kwalificaties en konden daardoor onze kwalificatiedoel niet halen. We hebben de wagen weer helemaal hersteld, de jongens hebben geweldig werk geleverd door de wagen weer perfect te krijgen. Zodra de tank leger begon te worden, werd ik sneller en sneller. Ik dank mijn team, deze overwinning is voor hun.”

Carlos Muñoz, Long BeachIndy Lights rookie Carlos Munoz die tweede werd startte als zevende. “Ik ben erg blij omdat we eigenlijk niet zo goed hadden gekwalificeerd. Met een tweede plek doen we goede zaken in het kampioenschap,” aldus Munoz die nu een derde achtereenvolgende top-5 finish op zijn naam heeft geschreven.
Oliver Webb van Sam Schmidt Motorsport wist met zijn derde plek zijn beste finish in de Indy Lights te evenaren, maar kon zijn teleurstelling niet verbergen. “Ik ben best teleurgesteld als je vanaf pole start, het was leuk geweest als ik Sam Schmidt de 50e overwinning in hetzelfde weekend had kunnen geven als zijn 50e pole positie.”

Ondanks een incident in de laatste ronde met Sebastiaan Saavedra, blijft Estaban Guerrieri in leidende positie in het Indy Lights kampioenschap, gevolgd door Vautier en Saavedra.