OpenWheelWorld.net Home

Zoeken


RSS Feed


Stefan Wilson car side Indy 500 Andretti-Green Racing wordt in 1993 opgericht als Forsythe Green Racing door Gerry Forsythe en Barry Green. Het team komt uit in de Atlantics serie met Claude Bourbonnais en Jacques Villeneuve als coureurs.

Na dat seizoen gaan Forsythe en Green uit elkaar en maakt Green de opstap naar CART en is met Jacques Villeneuve achter het stuur direct succesvol. In 2002 koopt Michael Andretti een meerderheidsbelang in het team en trekt Tony Kanaan en Dario Franchitti aan voor de overstap naar de rivaliserende Indy Racing League. Andretti rijdt zelf enkele IRL races, waarna hij na de Indy 500 stopt en Dan Wheldon zijn positie inneemt. Het team wordt al snel succesvol en wint met Kanaan, Wheldon en Franchitti de Indycar kampioenschappen in 2004, 2005 en 2007, waarbij de laatste twee in hun jaar ook de Indy 500 op hun naam schrijven.

In 2008 wint Danica Patrick de race op Motegi en wordt de eerste vrouw die een IndyCar race wint. In 2009 verandert het team van naam in Andretti Autosport en weten ze met Hunter-Reay en Kanaan in 2010 nog tweemaal een wedstrijd te winnen.

In 2012 zou Dan Wheldon weer terugkeren bij het team, maar nadat deze overleed tijdens de seizoensfinale op Las Vegas Motor Speedway in 2011, werd besloten dat James Hinchcliffe de ideale vervanger zou zijn voor de tweevoudig Indy 500 winnaar.

Ryan Hunter-Reay heeft voor Andretti Autosport in 2012 de eerste titel sinds 2007 in de wacht weten te slepen, in 2014 wist Hunter-Reay opnieuw een belangrijke overwinning te behalen, namelijk het winnen van de Indianapolis 500. Het seizoen 2015 zou een lastige worden voor Andretti Autosport, doordat het team vooral aan het begin van het seizoen zeer lastig uit de voeten kon met de nieuwe aero-kit van Honda.

Uiteindelijk zou Carlos Munoz de eerste overwinning uit zijn carričre behalen in een verregend Belle Isle en pakte Ryan Hunter-Reay tegen het einde van het seizoen ook nog twee overwinningen in Iowa en Pocono. Een hoogtepunt bleek ook meteen een enorm dieptepunt te worden voor het team na het behalen van de overwinning in Pocono, dit omdat part time Andretti Autosport coureur Justin Wilson tijdens de 500-mijls race in Pocono door een rondvliegend brokstuk van de gecrashte Sage Karam werd geraakt op het hoofd en een dag later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis overleed.

In 2016 rijdt het team met Carlos Munoz, Marco Andretti, Ryan Hunter-Reay en komt een deel van Bryan Herta's team het al grote Andretti Autosport vergezellen met nog een extra coureur, namelijk debutant Alexander Rossi.

In 2018 zal het team van Andretti Autosport aan de start staan met debutant Zach Veach, Alexander Rossi, Ryan Hunter-Reay en Marco Andretti die vanaf heden het zitje van Rossi heeft overgenomen en dus uit zal komen voor Andretti/Herta Autosport. Het team heeft de afgelopen twee jaar de Indianapolis 500 weten te winnen met Alexander Rossi en Takuma Sato en zal met de toevoegingen van Stefan Wilson en Carlos Muņoz wederom een team zijn om rekening mee te houden.


Coureurs
Stefan Wilson driver page small #25 Stefan Wilson
Groot-Brittannië
Driven2SaveLives
Seizoen 3
Zach Veach driver page small #26 Zach Veach
Verenigde Staten
Group1001
Rookie
 
Alexander Rossi driver page small #27 Alexander Rossi
Verenigde Staten
NAPA Auto Parts
Seizoen 3
Ryan Hunter-Reay driver page small #28 Ryan Hunter-Reay
Verenigde Staten
DHL
Seizoen 15
 
Marco Andretti driver page small #98 Marco Andretti
Verenigde Staten
U.S. Concrete
Seizoen 13
Andretti Autosport

Michael  Andretti

Teameigenaar: Michael Andretti
Teammanager: JF Thormann
Workshop: Indianapolis, Indiana
Debuut: 2003
Website: AndrettiAutosport
Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter