OpenWheelWorld.net Home

Zoeken


RSS Feed


Danica Patrick car side Indy 500 Ed Carpenter Racing maakte zijn debuut in de IndyCar Series in 2012 en wel meteen met succes.

De rijder van het team, Ed Carpenter zelf, wist namelijk de seizoensfinale op Auto Club Speedway te winnen. Nadat in 2013 het beste resultaat van 'ECR' slechts tweede was, werden er in 2014 drie wedstrijden gewonnen, twee door Mike Conway en eentje door Ed Carpenter zelf.

Nadat Ed Carpenter en Sarah Fisher in 2015 hun krachten bundelde en met Josef Newgarden twee wedstrijden wonnen, ging het team vanaf 2016 weer door het leven als Ed Carpenter Racing, dit als gevolg van het feit dat Sarah Fisher en Wink Hartman besloten om een stap terug te doen. Daar waar het team in 2016 nog een wedstrijd won met Josef Newgarden, zat winnen voor Ed Carpenter Racing er in 2017 niet in al kwam J.R. Hildebrand tweemaal erg dichtbij door derde te worden in Phoenix en tweede in Iowa.

In 2018 rijdt het team van Ed Carpenter Racing met de teambaas zelf op de ovals, Spencer Pigot is gepromoveerd van het deeltijd zitje dat bestaat uit de permanente -en stratencircuits naar een voltijd contract, het deeltijd zitje is dit seizoen voor debutant Jordan King.


Coureurs
Ed Carpenter driver page small #20 Ed Carpenter
Verenigde Staten
Seizoen 17
Ed Jones driver page small #20 Ed Jones
Verenigde Arabische Emiraten
Seizoen 3
 
Spencer Pigot driver page small #21 Spencer Pigot
Verenigde Staten
Seizoen 4
Ed Carpenter Racing

Ed Carpenter

Teameigenaar: Ed Carpenter
Teammanager: Tony George
Workshop: Indianapolis, Indiana
Debuut: 2012
Website: EdCarpenterRacing
Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter