OpenWheelWorld.net Home

Zoeken


RSS Feed


Sébastien Bourdais car side Detroit Dale Coyne Racing is in 1984 als team ontstaan om teambaas Dale Coyne te kunnen laten racen. Dit blijft zo tot eind 1988, tot het team zich ook gaat richten op andere coureurs.

In de loop der jaren heeft Dale Coyne in de openwheel racerij een reputatie weten op te bouwen, de capaciteit te hebben jonge coureurs te rekruteren en te coachen. In 1991 kruipt Dale Coyne voor het laatst achter het stuur van zijn eigen team. Tijdens de jaren die volgen is het team door een beperkt budget continu achteraan het veld te vinden. In 2004 verandert dit door Oriol Servia en sponsoring van YokeTV en AMR: Het team scoort in Laguna Seca zijn eerste top drie finish en in 2007 met Bruno Junqueira nog eens drie keer een podiumplaats op rij.

In het jaar erop in de IndyCar Series weet het team vijf top tien finishes te behalen en in 2009 zorgt Justin Wilson op Watkins Glen voor hun allereerste overwinning. In 2013 wist Mike Conway voor het team van Dale Coyne op dominante wijze in Belle Isle een wedstrijd te winnen, in 2014 scoorde debutant Carlos Huertas op hele verrassende wijze een zege in de straten van Houston, in een wedstrijd met veel wisselende weersomstandigheden. In 2016 reed het team met Conor Daly en Luca Filippi, al zouden er op een tweede en een vierde plaats van Daly na weinig noemenswaardige resultaten worden behaald.

Vanaf dit jaar zal het team van Dale Coyne door het leven gaan als Dale Coyne Racing with Vasser-Sullivan en heeft het net als in 2017 Sébastien Bourdais achter het stuur zitten van bolide #18 en zullen debutanten Zachary Claman DeMelo en Pietro Fittipaldi het tweede stoeltje delen. Tevens zal Pippa Mann voor de zesde achtereenvolgende keer de Indianapolis 500 rijden voor het team en maakt ook Conor Daly een éénmalige comeback bij het team van Dale Coyne voor de 102e Indianapolis 500.


Coureurs
Sébastien Bourdais driver page small #18 Sebastien Bourdais
Frankrijk
SealMaster
Seizoen 13
Pietro Fittipaldi driver page small #19 Pietro Fittipaldi
Brazilie
Paysafe
Rookie
 
#39 Santino Ferrucci
Verenigde Staten
Cly-Del
Rookie
Zachary Claman DeMelo driver page small #19 Zachary Claman DeMelo
Canada
Paysafe
Rookie
 
Pippa Mann driver page small #63 Pippa Mann
Groot-Brittannië
Donate Life
Seizoen 7
DCR with Vasser-Sullivan

Dale Coyne, Indianapolis

Teameigenaar: Dale Coyne
Teammanager: John Stillwell
Workshop: Plainfield, Illinois
Debuut: 1984
Website: DaleCoyneRacing
Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter