Dale Coyne

Team details
Dale Coyne
Teameigenaar: Dale Coyne
Teammanager: John Stillwell
Motor: Honda
Workshop: Plainfield, Illinois
Debuut: 1984
David Malukas, Long Beach
Dale Coyne Racing is in 1984 als team ontstaan om teambaas Dale Coyne te kunnen laten racen. Dit blijft zo tot eind 1988, tot het team zich ook gaat richten op andere coureurs.

In de loop der jaren heeft Dale Coyne in de openwheel racerij een reputatie weten op te bouwen, de capaciteit te hebben jonge coureurs te rekruteren en te coachen. In 1991 kruipt Dale Coyne voor het laatst achter het stuur van zijn eigen team. Tijdens de jaren die volgen is het team door een beperkt budget continu achteraan het veld te vinden. In 2004 verandert dit door Oriol Servia en sponsoring van YokeTV en AMR: het team scoort in Laguna Seca zijn eerste top drie finish en in 2007 met Bruno Junqueira nog eens drie keer een podiumplaats op rij.

In het jaar erop in de IndyCar Series weet het team vijf top tien finishes te behalen en in 2009 zorgt Justin Wilson op Watkins Glen voor hun allereerste overwinning. In 2013 wist Mike Conway voor het team van Dale Coyne op dominante wijze in Belle Isle een wedstrijd te winnen, in 2014 scoorde debutant Carlos Huertas op hele verrassende wijze een zege in de straten van Houston, in een wedstrijd met veel wisselende weersomstandigheden. In 2016 reed het team met Conor Daly en Luca Filippi, al zouden er op een tweede en een vierde plaats van Daly na weinig noemenswaardige resultaten worden behaald.

Sinds 2018 gaat het team van de wagen van Sébastien Bourdais, die sinds 2017 voor het team uitkomt, door het leven als Dale Coyne Racing with Vasser-Sullivan. Hiermee waren Jimmy Vasser en James 'Sulli' Sullivan instaat hun rentree maakten in de sport. Naast de viervoudig kampioen in de Champ Car World Series zette het team van Dale Coyne een tweede wagen in voor Santino Ferrucci die in 2019 behoorde tot één van de vier voltijd NTT IndyCar Series debutanten.

Na een seizoen zonder overwinningen maakte het team eind 2019 bekend afscheid te nemen van Sébastien Bourdais, dit ondanks het feit dat de Fransman oorspronkelijk nog wel een contract had voor het seizoen 2020. In 2022 zette Dale Coyne Racing voor het eerst sinds 2016 geen bolide in doormiddel van een samenwerking met zijn jarenlange partners Jimmy Vasser en James Sullivan (Vasser-Sullivan), in plaats daarvan zette het team van Coyne in samenwerking met HMD een voltijd auto in voor David Malukas die destijds overkwam uit het Indy Lights kampioenschap.

Ook in 2023 zal Malukas namens Dale Coyne Racing aan de start verschijnen in een bolide die wederom in samenwerking met HMD zal worden ingezet. Daar waar de Amerikaan vorig jaar nog door Takuma Sato werd vergezeld als zijn teamgenoot, die overigens in een bolide aan de start verscheen onder de naam van Dale Coyne Racing with Rick Ware Racing, zal dit jaar debutant Sting Ray Robb plaats mogen nemen in deze auto nadat Sato na één seizoen al besloot om het team te verlaten voor een deeltijd seizoen bij het grote team van Chip Ganassi Racing.

Coureurs

#18 N. Siegel
Land
Sponsor INVST
Seizoen Rookie
geen foto beschikbaar
#51 C. Braun
Verenigde Staten
Land Verenigde Staten
Sponsor
Seizoen Rookie
geen foto beschikbaar