OpenWheelWorld.net Home
scott dixon
linker balk
Volgende Race

Poll
Wat kunnen we volgend jaar van Rinus Veekay verwachten?Foto v/d week
McLaren test het nieuwe aero screen op SebringRSS Feed


Will Power pakt op het nippertje pole na ijzersterke laatste run op gebruikte banden

Will Power met de NTT P1 Award op Mid-Ohio Will Power heeft op het laatste moment de pole weten te veroveren op Mid-Ohio, de Australiër deed dit door in de allerlaatste minuut van de Firestone Fast Six sessie een zeer sterke rondetijd te rijden die maar liefst bijna vier tienden sneller was dan de snelste tijd van Alexander Rossi die zich voor de race als tweede wist te kwalificeren. Achter Power en Rossi maakte Newgarden de top drie compleet in een kwalificatie waarin Power misschien wel heeft laten zien de te kloppen man te zijn.

De Team Penske coureur reed zijn sterke pole ronde namelijk op gebruikte banden, de kans is dan ook groot dat de Australiër in de race sterk uit de verf zal komen. Deze kwalificatie begon zoals gebruikelijk met kwalificatiesessies op permanente- en stratencircuits met de groepsfasen waarbij Round 1, Group 1 bestond uit Spencer Pigot, James Hinchcliffe, Graham Rahal, Ryan Hunter-Reay, Will Power, Jack Harvey, Matheus Leist, Marcus Ericsson, Takuma Sato, Felix Rosenqvist en Marco Andretti.

Deze sessie kende vooral aan het begin een aantal verrassingen, zo zou Leist maar liefst tweemaal met de snelste tijd aan de haal gaan en leken ook Rahal en Pigot kans te maken door te stromen naar de Fast Twelve sessie. Niets bleek echter minder waar, geen van de drie bovengenoemde bleek aan het einde van de sessie snel genoeg, de top zes in deze sessie uiteindelijk bestaan uit Power, Ericsson, Hunter-Reay, Rosenqvist, Harvey en Hinchcliffe.

De daaropvolgende Round 1, Group 2 sessie zou bestaan uit Colton Herta, Alexander Rossi, Santino Ferrucci, Josef Newgarden, Sébastien Bourdais, Ed Jones, Simon Pagenaud, Scott Dixon, Max Chilton, RC Enerson, Zach Veach en Tony Kanaan. Ook deze sessie zou niet geheel zonder verrassingen verlopen, zo zou Santino Ferrucci na aan het begin van de sessie sterk uit de verf te zijn gekomen uiteindelijk nipt de Fast Twelve mislopen en zou ook Max Chilton, die verrassend sterk reed in het eerste deel van de sessie en ook even kans leek te maken om door te kunnen stromen naar de Fast Twelve, aan het einde van de sessie nipt te kort schieten om door te kunnen stromen naar het volgende segment. Bourdais, Rossi, Newgarden, Herta, Pagenaud en Dixon waren de coureurs die na zeer sterke ronden aan het einde van de sessie uiteindelijk de snelste zes waren en zodoende door konden stromen naar de Fast Twelve sessie.

De Fast Twelve bestond daarmee uit Will Power, Marcus Ericsson, Ryan Hunter-Reay, Felix Rosenqvist, Jack Harvey, James Hinchcliffe, Sébastien Bourdais, Alexander Rossi, Josef Newgarden, Colton Herta, Simon Pagenaud en Scott Dixon. Ook in deze sessie zou er toch een aardig verschil zijn tussen de coureurs die aan het begin van de sessie snel waren en de coureurs die tegen het einde van de sessie daadwerkelijk sterk uit de verf kwamen, zo wist Harvey aan het begin van de sessie maar liefst tweemaal de snelste tijd te noteren en leken ook Herta en Dixon kans te maken op een plekje binnen de Firestone Fast Six. Het zou voor deze drie uiteindelijk iets minder voorspoedig verlopen dan na de eerste paar minuten werd gedacht nadat alledrie de bovengenoemde gewoon nét niet de snelheid konden vinden op de momenten dat het moest waarmee Colton Herta, Scott Dixon en Jack Harvey zich uiteindelijk tevreden moesten stellen op de plaatsen zeven tot en met negen.

Alexander Rossi, Felix Rosenqvist, Josef Newgarden, Simon Pagenaud, Will Power en Sébastien Bourdais zouden uiteindelijk de snelste zes zijn in de Fast Twelve sessie en daarmee de Firestone Fast Six vormen. Aan het begin van deze sessie was het vooral Simon Pagenaud die sterk uit de verf kwam al zou later Alexander Rossi laten zien de te kloppen man te zijn voor de pole position en een zeer sterke rondetijd rijden.

Will Power zou vlak voor het vallen van het zwart/wit geblokt echter niets voelen voor de snelle rondetijden van Rossi nadat de Australiër besloot er in zijn laatste rondje nog een flink schepje bovenop te doen en vervolgens bijna vier tienden sneller te gaan dan de snelste tijd van de Andretti Autosport coureur waarmee Power op het nippertje, én zelfs op gebruikte banden, zijn derde pole van het seizoen voor zich op wist te eisen. Achter de NTT IndyCar Series kampioen van 2014 maakten Alexander Rossi, Josef Newgarden, Simon Pagenaud, Sébastien Bourdais en Felix Rosenqvist de top zes compleet in wat een zeer enerverende kwalificatiesessie was.

De eerstvolgende NTT IndyCar Series baanactie op de Mid-Ohio Sports Car Course is de warm-up, de laatste trainingsessie voorafgaand aan de wedstrijd. Deze sessie zal om 18:00 Europese tijd van start gaan en net als de sessies van vandaag live te volgen zijn met een op de V.S. ingestelde VPN via de NBC Sports Gold INDYCAR Pass. Met deze pass kan morgen, net als vandaag met de eerste race, ook de tweede Indy Lights race van dit weekend worden bekeken met uiteraard Rinus VeeKay in het veld.

Volledige uitslag van de kwalificatie op Mid-Ohio


Share |
Geplaatst
Gewijzigd 28-07-2019, 00:58
Geschreven door
Fotografie IMS


  Nog géén reacties

Laguna Seca
Laguna Seca
Donderdag - 19 September
18:00 Test sessie 1 
Vrijdag - 20 September
19:30 Vrije training 1 
23:10 Vrije training 2 
Zaterdag - 21 September
19:00 Vrije training 3 
22:30 Kwalificatie 
Zondag - 22 September
21:15 Race 

Race Laguna Seca
1. C. Herta 1:53:56
2. W. Power 1:53:57
3. S. Dixon 1:54:03
4. S. Pagenaud 1:54:03
5. F. Rosenqvist 1:54:06
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

Officiële sites