OpenWheelWorld.net Home
scott dixon
linker balk
Volgende Race

Poll
Wat kunnen we volgend jaar van Rinus Veekay verwachten?Foto v/d week
McLaren test het nieuwe aero screen op SebringRSS Feed


Scott Dixon opent weekend op Mid-Ohio Sports Car Course als snelste

Scott Dixon, Mid-Ohio Scott Dixon is het weekend op de Mid-Ohio Sports Car Course meer dan prima begonnen, de Nieuw-Zeelander wist de eerste vrije training voor de Honda Indy 200 at Mid-Ohio met een snelste tijd af te sluiten die ruim een tiende sneller was dan de snelste tijd van Spencer Pigot die de sessie als tweede afsloot. Achter Dixon en Pigot maakten Simon Pagenaud, Josef Newgarden en James Hinchcliffe de top vijf compleet in een sessie die volledig zonder onderbrekingen kon worden afgewerkt.

De sessie begon na het zwaaien van de groene vlag met de gebruikelijke drukte op de baan omdat iedereen meteen na de start van de sessie een installatieronde wilde rijden om te checken of alles naar behoren werkt. Na de installatieronden vlak na het startsein van de sessie zou het even rustig zijn op de Mid-Ohio Sports Car Course maar zou het naarmate de tijd vorderde steeds drukker op de baan worden en ook de rondetijden steeds competitiever, Felix Rosenqvist was toen de sessie nog maar een paar minuten oud was de snelste.

Niet lang nadat Rosenqvist de snelste tijd had gereden zou de andere Zweed in het veld, Marcus Ericsson, ook hard pushen in een poging te kunnen stijgen op de tijdenlijst, de Arrow Schmidt-Peterson Motorsports coureur pushte zelfs zo hard dat Ericsson zich behoorlijk verremde bij het aanremmen van de tweede bocht ('The Keyhole'), ondanks deze tamelijk grote fout van de Zweedse debutant kon Ericsson zijn weg zonder al teveel problemen snel weer voortzetten, de voormalig Formule 1-coureur was op het moment van zijn foutje echter wel sterk bezig aangezien de Arrow Schmidt-Peterson Motorsports coureur op dat moment de derde tijd had staan.

Een tijdje later met ruim 22 minuten op de klok in de sessie was het wederom Felix Rosenqvist die het veld aanvoerde met Will Power en Colton Herta die de top drie van dat moment completeerden. Even later met ruim zestien minuten op de klok zou Spencer Pigot met de snelste tijd aan de haal gaan maar de Amerikaan zou hier maar kort van kunnen genieten nadat nog geen minuut later Scott Dixon het stokje van Pigot voor de bovenste plaats op de tijdenlijst overnam.

Met nog tien minuten te gaan in de sessie was het dan ook nog steeds Dixon die het veld aanvoerde gevolgd door Pigot op de tweede plaats, Simon Pagenaud completeerde de top drie. Nog geen twee minuten later zou Scott Dixon's teamgenoot, Felix Rosenqvist, duidelijk hard aan het pushen zijn nadat de Chip Ganassi Racing coureur spinde bij uitkomen van bocht drie, net als Ericsson in de sessie was ook Rosenqvist instaat zijn weg zelfstandig zonder ook maar een enkel probleem te vervolgen en kon een neutralisatie wederom uitblijven.

Kort hierna met nog ongeveer vijf minuten op de klok waren het nog steeds Scott Dixon, Spencer Pigot en Simon Pagenaud die de top drie posities bezetten met Josef Newgarden en James Hinchcliffe die vlak achter hen de top vijf compleet maakten. De top vijf zou in deze laatste vijf minuten van deze eerste vrije training volledig ongewijzigd blijven waarmee Dixon de sessie definitief als snelste af zou sluiten.

De eerstvolgende NTT IndyCar Series sessie op de Mid-Ohio Sports Car Course is de tweede vrije training voor de Honda Indy 200 at Mid-Ohio, deze sessie zal later vandaag om 21:15 Europese tijd van start gaan en net als deze vrije training wederom live te volgen zijn met een op de V.S. ingestelde VPN via de NBC Sports Gold INDYCAR Pass.

Volledige uitslag van de 1e vrije training op Mid-Ohio


Share |
Geplaatst
Gewijzigd 26-07-2019, 22:31
Geschreven door
Fotografie IMS


  Nog géén reacties

Laguna Seca
Laguna Seca
Donderdag - 19 September
18:00 Test sessie 1 
Vrijdag - 20 September
19:30 Vrije training 1 
23:10 Vrije training 2 
Zaterdag - 21 September
19:00 Vrije training 3 
22:30 Kwalificatie 
Zondag - 22 September
21:15 Race 

Race Laguna Seca
1. C. Herta 1:53:56
2. W. Power 1:53:57
3. S. Dixon 1:54:03
4. S. Pagenaud 1:54:03
5. F. Rosenqvist 1:54:06
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

Officiële sites