OpenWheelWorld.net Home

Will Power kent dramatisch einde van race 1 in Detroit na mislukte pitstop

Will Power kende na een teleurstellende kwalificatie voorafgaand aan de eerste van de twee wedstrijden die dit weekend op het Belle Isle Park worden afgewerkt een zeer sterk eerste deel van de race. Power die zich slechts als twaalfde had gekwalificeerd had zich binnen een aantal ronden helemaal naar voren gewerkt tot de vijfde plaats, een sterk tweede deel van de race leek in de maak voor de Indianapolis 500 winnaar van 2018.

Echter zou de pitstop serie onder geel waarin iedereen van regenbanden naar slicks wisselde flinke roet in het eten gooien voor de AustraliŽr. De rechter voorband van de Team Penske coureur was namelijk nog niet goed op de #12 Verizon Team Penske bolide gemonteerd maar Power werd al wel weggestuurd door zijn team. Het gevolg was dat Power kort na het verlaten van zijn pitbox lichtelijk de muur in crashte bij het uitkomen van de pitstraat nadat zijn rechter voorband, doordat deze niet goed op de auto was gemonteerd, was losgekomen en een eigen leven ging leiden.

Tot overmaat van ramp moest Power niet alleen nog een keer de pits opzoeken voor een nieuwe rechter voorband en een nieuwe voorvleugel, nadat de voorvleugel van de AustraliŽr lichte schade had opgelopen doordat de Team Penske coureur bijna een volledige ronde op drie wielen af moest leggen in zijn weg terug naar de pitstraat, maar ook nog onder groen een keer naar binnen voor een drive/through penalty vanwege het verlaten van de pitstraat met een onveilige bolide. Power zou de race door al deze tegenslagen uiteindelijk op de achttiende plaats eindigen.

"We zullen sterk terug moeten komen morgen. Om het even simpel te zeggen, we moeten van begin tot eind ervoor zorgen dat alles klopt en het maximale geven. We hebben dit jaar tot op heden zeer veel kleine foutjes gemaakt, van verkeerde strategieŽn tot het maken van een foutje in de kwalificatie. We moeten gewoon beter werk verrichten en we hebben morgen een kans om dit ook daadwerkelijk te doen. Het lijkt wel alsof dit zo'n seizoen is waarin helemaal niets wil lukken, waarin gewoon niets jouw kant op loopt. Aan de andere kant heb ik ook seizoenen gehad waarin alles juist mijn kant wťl op liep dus dit hoort er ook gewoon bij. We hebben een zeer snelle Verizon Chevrolet dus ik weet ook zeker dat het mogelijk is om deze tegenslagen zo snel als mogelijk om te zetten tot iets goeds."

Share |
Geplaatst 02-06-2019, 15:25
Gewijzigd 02-06-2019, 15:44
Geschreven door R. Schippers
Fotografie IMS

Copyright © 2004-2019 OpenWheelWorld.net

  Nog gťťn reacties

Volgende Race
Firestone Grand Prix of Monterey
22 September, 21:00 CET

Poll
Wie wordt de 2019 IndyCar Kampioen?


Zoeken

Foto v/d weekRSS Feed


Laguna Seca
Vrijdag - 20 September
19:30 Vrije training 1 
23:10 Vrije training 2 
Zaterdag - 21 September
19:00 Vrije training 3 
22:30 Kwalificatie 1 
Zondag - 22 September
21:00 Race 

Race Portland
1. W. Power 1:58:43
2. F. Rosenqvist 1:58:45
3. A. Rossi 1:58:47
4. C. Herta 1:58:48
5. J. Newgarden 1:58:48
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

OfficiŽle sites

Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter