OpenWheelWorld.net Home

Marco Andretti na race 1 in Detroit: "Ik zou willen dat we kregen wat we verdienden"

Marco Andretti kent tot op heden een lastig weekend op het Belle Isle Park in Detroit. De zoon van Michael Andretti leek na een teleurstellende kwalificatie waarin de Amerikaan niet verder kwam dan de achttiende startplaats een uitstekende tactiek uit te voeren door terwijl de baan opdroogde als eerste over te stappen van regenbanden naar slicks, het enige dat Andretti om hier voordeel uit te halen nodig zou hebben was een neutralisatie. De neutralisatie die de tweevoudig IndyCar race winnaar nodig had zou even later ook daadwerkelijk komen.

Echter zouden de officials van de NTT IndyCar Series roet in het eten gooien door in plaats van, wat normaal gesproken gebeurt bij een neutralisatie, het veld eerst bij elkaar laten komen alvorens de pitstraat wordt heropend, de pitstraat veel eerder openen waardoor het hele veld zeer kort na het uitkomen van de neutralisatie al de pitstraat in kon duiken om te wisselen van regenbanden naar slicks. Dit terwijl Andretti nog lang niet de aansluiting had gevonden bij het veld, het gevolg hiervan was dat Marco Andretti de wedstrijd uiteindelijk slechts als twintigste zou herstarten om de race vervolgens op een teleurstellende zestiende plaats te eindigen.

"We hebben geweldig werk verricht met onze strategie en namen dan ook een groot risico. We verschalkten de concurrentie op strategisch gebied door als eerste over te stappen naar slicks en vervolgens de wagen ook nog eens uit de muur te houden. Vervolgens zorgden de officials ervoor dat we niet aan konden sluiten bij het veld voor ze de pits weer zouden heropenen, ik heb dit nog nooit eerder gezien in mijn carrière, dit was een zeer bittere pil. Ik zou willen dat we kregen wat we verdienden."

Share |
Geplaatst 02-06-2019, 15:06
Gewijzigd 02-06-2019, 15:16
Geschreven door R. Schippers
Fotografie IMS

Copyright © 2004-2019 OpenWheelWorld.net

  Nog géén reacties

Volgende Race
Firestone Grand Prix of Monterey
22 September, 21:00 CET

Poll
Wie wordt de 2019 IndyCar Kampioen?


Zoeken

Foto v/d weekRSS Feed


Laguna Seca
Vrijdag - 20 September
19:30 Vrije training 1 
23:10 Vrije training 2 
Zaterdag - 21 September
19:00 Vrije training 3 
22:30 Kwalificatie 1 
Zondag - 22 September
21:00 Race 

Race Portland
1. W. Power 1:58:43
2. F. Rosenqvist 1:58:45
3. A. Rossi 1:58:47
4. C. Herta 1:58:48
5. J. Newgarden 1:58:48
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

Officiële sites

Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter