OpenWheelWorld.net Home

Voorzichtige start voor door kinderziekten geplaagde Fernando Alonso

De open test op de Indianapolis Motor Speedway was een belangrijke mijlpaal voor McLaren: woensdag reed het team de eerste meters met een in het Engelse Working opgebouwde IndyCar. Volledig vlekkeloos verliep dit nog niet: al na enkele honderden meters viel de #66 wagen door een elektronisch probleem stil. Nadat dit probleem was opgelost kon de voormalig Formule 1-kampioen 29 ronden afleggen.

“Het is geweldig om terug te zijn, elke keer wanneer je hier komt geeft dit een geweldig gevoel!” zei Alonso enthousiast. “Ondanks dat we ongelukkig waren met het weer en dat we wat problemen hadden met de wagen, konden we toch wat ronden rijden. De adrenaline die je krijgt door hier te rijden is uniek, dus ik ben tevreden. Als team was het plan voor vandaag om geleidelijk de snelheid op te voeren en alle checks uit te voeren. Met elke run ontdekten we nieuwe dingen, maar uiteindelijk hadden we maar weinig baantijd, dus is het onmogelijk om te zeggen of we een competitieve wagen hebben.”

Alonso reed woensdag in de rookie / opfrissingssessie doordat zijn laatste en enige IndyCar start twee jaar geleden was. In tegenstelling tot zijn vorige deelname aan de Indianapolis 500 weet hij nu precies wat hij kan verwachten, al zijn de wagens wel sterk veranderd in vergelijking met 2017. De Spanjaard heeft echter door de mechanische pech en tegenslag met het weer zijn opfriscursus niet kunnen afronden, dit zal de McLaren Racing coureur nu op 14 mei gaan doen.

“Deze Indy 500 voelt anders voor me. Ik ken de race, ik ken de lengte en emotioneel gezien zou ik ook beter voorbereid moeten zijn,” concludeerde de Spanjaard. “Nu gaat het om het sneller maken van de wagen. We hebben nog twee weken en veel waar we aan moeten werken, maar ik heb er vertrouwen in dat het de goede kant op gaat.”

McLaren had vorige week al wel met een IndyCar op de Texas Motor Speedway getest, maar dit was met een door Carlin opgebouwde wagen. Deze wagen zal volgende maand dienstdoen als reservewagen van Alonso.

Share |
Geplaatst 25-04-2019, 10:41
Gewijzigd 25-04-2019, 15:13
Geschreven door P. Straver
Fotografie IMS

Copyright © 2004-2019 OpenWheelWorld.net

  Nog géén reacties

Volgende Race
Honda Indy 200 at Mid-Ohio
28 Juli, 21:30 CET

Poll
Wat voor soort circuits zouden er vooral op de kalender moeten staan?


Zoeken

Foto v/d weekRSS Feed


Iowa Speedway
Vrijdag - 19 Juli
17:00 Vrije training 1 
20:15 Kwalificatie 1 
Zaterdag - 20 Juli
01:00 Vrije training 2 
Zondag - 21 Juli
05:45 Race 

Race Iowa Speedway
1. J. Newgarden 1:56:53
2. S. Dixon 1:56:56
3. J. Hinchcliffe 1:56:56
4. S. Pagenaud 1:57:01
5. S. Pigot 1:57:04
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

Officiële sites

Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter