OpenWheelWorld.net Home

Graham Rahal sluit warm-up op Barber Motorsports Park als snelste af

Graham Rahal heeft de warm-up sessie op Barber Motorsports Park als snelste afgesloten, dit deed Rahal door met nog een ruim een minuut te gaan een rondetijd te rijden die ruim een tiende sneller was dan de tijd van Alexander Rossi die voor de sterke ronde van de Rahal Letterman Lanigan Racing coureur de snelste tijd had staan. Rossi zou na het snelle rondje van Graham Rahal nog wel tweede blijven.

Achter Rahal en Alexander Rossi maakte Josef Newgarden de top drie compleet in wat een drukke trainingsessie was waarin duidelijk zichtbaar was dat velen zich logischerwijs aan het voorbereiden waren op de race die later vandaag volgt.

De sessie begon met meteen aardig wat drukte op de baan, naast dat het op de baan zelf al vrij snel druk werd was het ook in de pitstraat aardig druk, veel teams waren met hun coureurs pitstops aan het oefenen en aan het kijken hoe ze deze zo snel én vlekkeloos mogelijk konden laten verlopen. Zach Veach zou de eerste en achteraf enige neutralisatie van deze sessie veroorzaken door zich te verremmen bij het aankomen van de op één na laatste bocht pal voor de ingang van de pitstraat. Veach hield zijn bolide uit de muur maar moest wel door het AMR Safety Team weer op weg worden geholpen.

Nadat de sessie weer kon worden hervat was duidelijk zichtbaar dat vrijwel iedereen nog net ietsje harder ging pushen om op deze manier zoveel mogelijk de limiet van de bolide te kunnen achterhalen om zo wellicht aan verbeterpunten te kunnen komen, Simon Pagenaud was één van deze coureurs en verloor één keer bijna zelfs de controle over zijn bolide.

Met nog zes minuten te gaan was het nog altijd enorm druk op de baan en waren het Alexander Rossi, Josef Newgarden en Ryan Hunter-Reay die de top drie posities bezethielden. Niet veel later met nog drie minuten te gaan had Graham Rahal zich echter de top drie binnengereden en bestond de top drie uit Rossi, Rahal en Newgarden.

Kort hierna met nog ongeveer anderhalve minuut op de klok was het Graham Rahal die met de snelste tijd aan de haal ging en deze niet meer af zou staan. Achter Rahal maakten Alexander Rossi, Josef Newgarden, Ryan Hunter-Reay en Zach Veach de top vijf compleet in wat een drukke warm-up sessie was.

Het enige aan IndyCar geweld dat nu nog afgewerkt dient te worden op Barber Motorsports Park is de wedstrijd, de Honda Indy Grand Prix of Alabama zal later vandaag om 22:30 Europese tijd van start gaan en kan live worden bekeken op Ziggo Sport Docu. Een uur later vanaf 23:30 wordt de gehele wedstrijd van begin tot eind ook uitgezonden op Ziggo Sport Racing.

Volledige uitslag van de warm-up op Barber Motorsports Park


Share |
Geplaatst 07-04-2019, 18:55
Gewijzigd 07-04-2019, 19:13
Geschreven door R. Schippers
Fotografie IMS

Copyright © 2004-2019 OpenWheelWorld.net

  Nog géén reacties

Volgende Race

Poll
Met welk cijfer beloon je de 103e Indianapolis 500?
8% 10
15% 9
35% 8
35% 7
0% 6
4% 5
0% 4
0% 3
0% 2
4% 1


Zoeken

Foto v/d week



RSS Feed


Texas Motor Speedway
Vrijdag - 7 Juni
02:00 Vrije training 1 
21:00 Vrije training 2 
Zaterdag - 8 Juni
00:45 Kwalificatie 1 
Zondag - 9 Juni
02:45 Race 

Race Texas Motor Speedway
1. J. Newgarden 1:55:08
2. A. Rossi 1:55:09
3. G. Rahal 1:55:10
4. S. Ferrucci 1:55:10
5. R. Hunter-Reay 1:55:11
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap
1. J. Newgarden 367
2. A. Rossi 342
3. S. Pagenaud 319
4. S. Dixon 278
5. T. Sato 272
Volledige standen

Officiële sites

Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter