OpenWheelWorld.net Home

Hinchcliffe trekt sterke lijn door in derde vrije training en is op het nippertje de snelste

James Hinchcliffe heeft ook de laatste vrije training voorafgaand aan de kwalificatie als snelste weten af te sluiten, dit deed de Arrow Schmidt Peterson Motorsports coureur door op het allerlaatste moment een rondetijd te rijden die maar liefst drie tienden sneller was dan de tijd van Sébastien Bourdais, de man die de sessie als tweede afsloot. Achter Hinchcliffe en Bourdais maakte regerend kampioen Scott Dixon de top drie compleet.

Het was druk op Barber Motorports Park in deze laatste vrije training, na het zwaaien van de groene vlag ging niet iedereen de baan op maar geleidelijk aan werd het als maar drukker en drukker op het permanente circuit, Graham Rahal was de coureur die als eerste een noemenswaardige rondetijd noteerde en was de snelste in de eerste vijf minuten. Niet lang hier na stak Max Chilton hier een stokje voor en pakte vervolgens de eerste plaats op de tijdenlijst over van Rahal. Op dit moment bestond de top drie uit Chilton, Takuma Sato en Graham Rahal.

Met nog 35 minuten te gaan moest de sessie voor het eerst worden geneutraliseerd, dit zou achteraf het begin betekenen van vrij veel chaos in het resterende deel van de training. De eerste neutralisatie werd veroorzaakt door Zach Veach nadat hij zich tijdens het remmen voor bocht vijf in de rondte spinde en achterwaarts in de grindbak belandde. Veach zou voor het veroorzaken van deze neutralisatie de gebruikelijke straf krijgen waarin een coureur vijf minuten de baan niet op mag.

Veach zou hier echter geen enkel nadeel aan ondervinden aangezien de bolide van de Andretti Autosport coureur praktisch bedolven zat onder de grindsteentjes en zodoende zijn laatste vrije training vroegtijdig moest staken nadat monteurs vrijwel het gehele resterende deel van de sessie nodig hadden om de wagen van deze steentjes af te helpen.

Nadat de wagen van Zach Veach uit het grind was gehaald kon de sessie met nog iets minder dan een halfuur weer worden vrijgegeven, nog geen minuut na het zwaaien van de groene vlag werd duidelijk dat veel coureurs hard aan het pushen waren, zo verremde zowel Will Power als Takuma Sato zich in bocht vijf en zou even later Felix Rosenqvist exact hetzelfde doen. Alledrie konden hun weg weliswaar zonder al teveel problemen door het gras vervolgen. Power zou kort na zijn foutje in bocht vijf ook in de één na laatste bocht van de baan raken maar wederom zijn #12 Verizon Team Penske bolide uit de muur weten te houden. De top drie bestond op dit moment van de sessie uit Max Chilton, James Hinchcliffe en Takuma Sato.

Niet lang hierna zou de top drie weer aardig veranderd zijn met Sébastien Bourdais, Chilton en Patricio O'Ward die het veld aanvoerden, Jack Harvey zou kort na de wijzigingen binnen de top drie de controle over zijn bolide verliezen bij het uitkomen van bocht één en spinnen, ook Colton Herta en Ryan Hunter-Reay raakte van de baan maar alledrie de kemphanen zouden hun bolide uit de muur weten te houden. Dit zou niet gelden voor Marcus Ericsson die kort na de momentjes van bovenstaande coureurs de muur in zou crashen in bocht twee en daarmee voor de tweede neutralisatie zorgde.

Even later met nog ruim zes minuten op de klok werd de sessie weer voortgezet maar dit zou niet lang duren nadat Graham Rahal zich enorm verremde bij het aankomen van bocht vijf, de Amerikaan hield zijn bolide weliswaar uit de muur maar liet zijn motor wel afslaan waardoor de sessie wederom moest worden geneutraliseerd, het leek erop dat door deze neutralisatie de sessie vroegtijdig tot een einde zou komen.

INDYCAR besloot echter vanwege de vele neutralisaties om iedereen, nadat het AMR Safety Team Graham Rahal op weg had geholpen, te verzekeren van één getimede ronde waarmee de sessie na het incident van Rahal toch nog een keer werd vrijgegeven. Nadat de groene vlag werd gezwaaid bestond de top drie uit Sébastien Bourdais, Colton Herta en Spencer Pigot, dit zou echter niet zo blijven nadat James Hinchcliffe hier een stokje voor stak en als allerlaatste een rondetijd noteerde die maar liefst drie tienden sneller was dan de tijd waarmee Bourdais de eerste tijd had gereden.

Zodoende sloot Hinchcliffe deze sessie af als snelste met Sébastien Bourdais, Scott Dixon, Colton Herta en Takuma Sato die de top vijf compleet maakten. Het eerstvolgende IndyCar geweld is de kwalificatie voor de Honda Indy Grand Prix of Alabama, deze sessie gaat om 22:00 Europese tijd van start en is net als deze vrije trainingsessie live te volgen met een op de V.S. ingestelde VPN via de NBC Sports Gold INDYCAR Pass.

Volledige uitslag van de 3e vrije training op Barber Motorsports Park


Share |
Geplaatst 06-04-2019, 18:42
Gewijzigd 06-04-2019, 19:25
Geschreven door R. Schippers
Fotografie IMS

Copyright © 2004-2019 OpenWheelWorld.net

  Nog géén reacties

Volgende Race

Poll
Met welk cijfer beloon je de 103e Indianapolis 500?
8% 10
15% 9
35% 8
35% 7
0% 6
4% 5
0% 4
0% 3
0% 2
4% 1


Zoeken

Foto v/d weekRSS Feed


Texas Motor Speedway
Vrijdag - 7 Juni
02:00 Vrije training 1 
21:00 Vrije training 2 
Zaterdag - 8 Juni
00:45 Kwalificatie 1 
Zondag - 9 Juni
02:45 Race 

Race Texas Motor Speedway
1. J. Newgarden 1:55:08
2. A. Rossi 1:55:09
3. G. Rahal 1:55:10
4. S. Ferrucci 1:55:10
5. R. Hunter-Reay 1:55:11
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap
1. J. Newgarden 367
2. A. Rossi 342
3. S. Pagenaud 319
4. S. Dixon 278
5. T. Sato 272
Volledige standen

Officiële sites

Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter