OpenWheelWorld.net Home

Debutant Felix Rosenqvist opent het weekend in St. Petersburg als snelste

Felix Rosenqvist heeft zijn allereerste vrije training in de NTT IndyCar Series als snelste afgesloten, achter Rosenqvist waren het Ryan Hunter-Reay en Marcus Ericsson die de top drie compleet maakten vlak voor Scott Dixon en Alexander Rossi op de plaatsen vier en vijf. De sessie kende geen neutralisaties al moest de sessie wél dertig seconden eerder worden afgevlagd dan in eerste instantie was gepland.

Dit omdat debutant Ben Hanley in de laatste minuut tussen bocht drie en vier stil was komen te vallen nadat de Engelsman geen brandstof in zijn tank meer bleek te hebben. Het stilvallen van Hanley zou echter bijna spectaculaire gevolgen hebben gehad nadat op het moment dat de DragonSpeed coureur naar rechts stuurde om zijn bolide aan de kant te kunnen zetten bijna werd aangereden door Takuma Sato die de Engelse debutant aan diezelfde rechterzijde in wilde halen.

Het enige andere incident dat op de baan tijdens deze sessie plaatsvond was het momentje van Graham Rahal met nog vijftien minuten op de klok. De Amerikaan had het duidelijk moeilijk in de straten van St. Petersburg, uiteindelijk zou Rahal ondanks een lastig bestuurbare bolide zodanig hard pushen dat de Rahal Letterman Lanigan Racing coureur lichtelijk de muur raakte tussen bocht zeven en acht en daarmee zijn ophanging beschadigen.

Met nog tien minuten te gaan was Felix Rosenqvist na aan het begin van de sessie ook al bovenaan te hebben gestaan wederom de snelste met Alexander Rossi en Takuma Sato volgend op de plaatsen twee en drie. Nog geen twee minuten later zou de Zweed echter al door twee andere coureurs worden vergezeld binnen de top drie, namelijk landgenoot en tevens debutant Marcus Ericsson en teamgenoot Scott Dixon.

In de slotminuten was het duidelijk dat veel coureurs steeds een beetje harder gingen pushen al was niemand instaat de zeer snelle Felix Rosenqvist te stoppen, Rosenqvist eindigde daarmee zijn allereerste vrije training in de NTT IndyCar Series bovenaan de tijdenlijst, gevolgd door Ryan Hunter-Reay die vlak voor het einde van de sessie de tweede tijd reed en Marcus Ericsson die de top drie compleet maakte.

De tweede vrije training zal later vanavond worden gereden en starten om 20:20 Europese tijd. Net als de eerste vrije training zal deze sessie, weliswaar enkel en alleen met een VPN ingesteld op de Verenigde Staten, kunnen worden bekeken met de NBC Sports Gold INDYCAR Pass.

Volledige uitslag van de 1e vrije training op St. Petersburg


Share |
Geplaatst 08-03-2019, 17:46
Gewijzigd 08-03-2019, 21:51
Geschreven door R. Schippers
Fotografie IMS

Copyright © 2004-2019 OpenWheelWorld.net

  Nog géén reacties

Volgende Race
INDYCAR Classic
24 Maart, 18:40 CET

Poll
Gaat Felix Rosenqvist dit jaar een race winnen?


Zoeken

Foto v/d weekRSS Feed


Circuit of The Americas
Vrijdag - 22 Maart
16:15 Vrije training 1 
20:05 Vrije training 2 
Zaterdag - 23 Maart
16:00 Vrije training 3 
20:00 Kwalificatie 1 
Zondag - 24 Maart
18:40 Race 

Vrije training 2
1. W. Power 1:47.440
2. F. Rosenqvist 1:47.615
3. A. Rossi 1:47.931
4. R. Hunter-Reay 1:48.121
5. E. Jones 1:48.160
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

Officiële sites

Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter