OpenWheelWorld.net Home

Tony Kanaan en Alexander Rossi enthousiast na eerste test op COTA

Circuit of the Americas gaat volgend jaar een leuke uitdaging worden voor de IndyCar coureurs, zo voorspellen Tony Kanaan en Alexander Rossi. Beide coureurs reden maandag de eerste ronden met een IndyCar over het 5,5 kilometer lange circuit en waren achteraf erg te spreken over het voor Formule 1 ontworpen circuit. Kanaan en Rossi reden op COTA voor een bandentest voor bandenfabrikant Firestone.

“Ik was hier bij de eerste Formule 1 race en bekeek de eerste vrije training vanaf de toren, sindsdien wilde ik hier al eens testen,” zei Kanaan. “Elk jaar vroeg ik het team of we hier konden testen en we hebben dat nu eindelijk gedaan. Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar ik vond het een leuk en erg uitdagend circuit – vooral de blinde bochten en dan met name de heuvel van Bocht 1. Als je er naar kijkt bedenk je 'ja, het ziet er best steil uit’, maar in de wagen oogt het nog veel steiler!”

“Terwijl ik de baan leerde kennen was het telkens 'Whoa, waar ligt de apex?’ Maar als je gewend bent is het een erg leuk circuit. In elke remzone denk je ook telkens dat je sneller kunt gaan, maar uiteindelijk rem je dan te laat.”

Voor Rossi was COTA zeker geen onbekend terrein: net na de opening was hij één van de eerste coureurs die het circuit uit mochten proberen, waarna hij in 2015 de Formule 1 race op het circuit reed. Als ervaringsdeskundige verwacht de Amerikaan dat de fans bij de IndyCar race op COTA nog meer spektakel kunnen verwachten.

“Je kunt verwachten dat de IndyCar race veel leuker wordt, met veel meer toegang voor de fans,” voorspelde Rossi. “Dat is het voornaamste verschil. In de Formule 1 zie je een aantal van de snelste wagens op deze planeet, maar er zit een groot verschil tussen de eerste en de twintigste wagen. In IndyCar zit de top vijftien hier waarschijnlijk binnen zeven of acht tiende van een seconde. Dat garandeert een geweldige show, geen twijfel over mogelijk.”

COTA staat vanaf volgend jaar voor het eerst op de IndyCar kalender en zal ook het toneel vormen voor de grote open test voor de start van het seizoen.

Share |
Geplaatst 31-10-2018, 12:48
Gewijzigd 31-10-2018, 12:49
Geschreven door P. Straver
Fotografie IMS

Copyright © 2004-2019 OpenWheelWorld.net

  Nog géén reacties

Volgende Race
Honda Indy Grand Prix of Alabama
07 April, 22:30 CET

Poll
Gaat Felix Rosenqvist dit jaar een race winnen?


Zoeken

Foto v/d weekRSS Feed


Circuit of The Americas
Vrijdag - 22 Maart
16:15 Vrije training 1 
20:05 Vrije training 2 
Zaterdag - 23 Maart
16:00 Vrije training 3 
20:00 Kwalificatie 1 
Zondag - 24 Maart
18:40 Race 

Race Circuit of The Americas
1. C. Herta 2:00:02
2. J. Newgarden 2:00:04
3. R. Hunter-Reay 2:00:05
4. G. Rahal 2:00:10
5. S. Bourdais 2:00:17
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

Officiële sites

Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter