OpenWheelWorld.net Home

Herstelkansen Wickens blijven onduidelijk na verdere operaties

Robert Wickens heeft in de afgelopen week meer succesvolle operaties ondergaan aan zijn benen en handen en wordt naar verwachting binnenkort overgeplaatst naar een revalidatiecentrum. In de laatste medische update geeft zijn team Schmidt Peterson aan dat de doktoren de zwaarte van zijn verwondingen aan de ruggengraat nog steeds niet helemaal kunnen vaststellen. Daarmee zijn de kansen op herstel ook nog niet te bepalen. Zijn team geeft wel aan dat de #6-wagen voor Wickens beschikbaar blijft.

In de medische update geeft Schmidt Peterson Motorsports na afstemming met de familie een uitgebreide lijst met blessures aan. Daaruit blijk dat alle vier de ledematen geraakt zijn en Wickens ook een blessure aan de nek opgelopen heeft. Ook heeft de Canadees gebroken ribben opgelopen naast de blessures aan zijn rug, waarvan dus pas later vast te stellen is hoe zwaar die zijn.

"Wij willen iedereen bedanken voor de liefde, gebeden en positieve energie die onze kant opgestuurd zijn sinds Robert's ongeluk", geeft de familie aan in de verklaring. "We zijn overrompeld door de kracht van de IndyCar-gemeenschap en de steun daarbinnen. Terwijl Robert's herstel en revalidatie doorgaan in de komende weken en maanden zijn de liefdevolle berichten zeker een bron van steun voor hem."

Schmidt Peterson gaf opheldering over de status van de #6-wagen in het team: "Terwijl Robert verdergaat met zijn herstel willen wij het duidelijk maken dat de #6-wagen voor Robert Wickens en voor hem alleen is. Hoe lang zijn herstel ook mogen duren, we zullen het stoeltje voor hem vasthouden. Carlos MuŮoz, de coureur die benoemd is om de laatste twee races van 2018 te rijden, doet geweldig werk voor ons om de punten in de stand voor ingeschreven wagens leven te houden, en we waarderen het harde werk die hij stopt in het finishen van het seizoen met ons."

Bron: Schmidt Peterson Motorsports
Share |
Geplaatst 08-09-2018, 10:48
Gewijzigd 08-09-2018, 11:04
Geschreven door W. de Bruijn
Fotografie IMS

Copyright © 2004-2019 OpenWheelWorld.net

  Nog gťťn reacties

Volgende Race
Honda Indy 200 at Mid-Ohio
28 Juli, 21:30 CET

Poll
Wat voor soort circuits zouden er vooral op de kalender moeten staan?


Zoeken

Foto v/d weekRSS Feed


Iowa Speedway
Vrijdag - 19 Juli
17:00 Vrije training 1 
20:15 Kwalificatie 1 
Zaterdag - 20 Juli
01:00 Vrije training 2 
Zondag - 21 Juli
05:45 Race 

Race Iowa Speedway
1. J. Newgarden 1:56:53
2. S. Dixon 1:56:56
3. J. Hinchcliffe 1:56:56
4. S. Pagenaud 1:57:01
5. S. Pigot 1:57:04
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

OfficiŽle sites

Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter