OpenWheelWorld.net Home

Rossi zeer gelukkig met behalen pole op moeilijk circuit

Alexander Rossi had maar één snelle ronde nodig in de Fast Six en dus deed hij niet meer dan nodig was. Rossi ging pas in de slotfase van de sessie de baan op om zijn ene ronde te rijden. Snel genoeg om pole positie voor zich op te eisen. Rossi toonde zich erg opgetogen met het resultaat van zijn kwalificatie, vooral omdat hij zich sinds vorig jaar meer gefocust heeft op de permanente circuits.

"Voor wat voor reden dan ook, we hadden een wagen die goed was voor één ronde op rode banden", verklaarde de coureur van Andretti Autosport over zijn kwalificatiestrategie. "We hebben het in ons voordeel gebruikt. Dat was de reden dat we daar zaten. We wisten dat onze auto zo het beste zou zijn - voor één ronde naar buiten."

Rossi vervolgde: "Deze is erg speciaal voor mij. Ik denk dat de permanente circuits niet mijn sterkste kant geweest zijn in mijn opkomst in de IndyCar Series, voor wat voor reden dan ook. Het is iets dat onze grootste focus geweest is sinds het midden van vorig jaar. Om het dan hier te kunnen doen om misschien wel het lastigste circuit waar we heen gaan is een geweldig iets, en één dat me een grote golf geluk en opluchting bracht toen ik verteld werd dat we pole haddden."

Share |
Geplaatst 28-07-2018, 23:55
Gewijzigd 29-07-2018, 00:03
Geschreven door W. de Bruijn
Fotografie IMS

Copyright © 2004-2019 OpenWheelWorld.net

  Nog géén reacties

Volgende Race

Poll
Welk team komt als sterkste uit de winter?


Zoeken

Foto v/d weekRSS Feed


Sebring
Dinsdag - 15 Januari
 15:00 Sessie 1

Sebring
1. J. Hinchcliffe 0:51.370
2. Z. Veach 0:51.460
3. T. Sato 0:51.480
4. R. Hunter-Reay 0:51.620
5. A. Rossi 0:51.660
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

Officiële sites

Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter