OpenWheelWorld.net Home

Ed Carpenter neemt schuld van crash met Robert Wickens op zich

Ed Carpenter en Robert Wickens zijn het over één ding eens na de race op de Texas Motor Speedway: Carpenter was degene die de crash waardoor beide coureurs uitvielen had kunnen voorkomen. Tot dan toe hadden de twee coureurs een totaal verschillende dag. Robert Wickens had zich naar de leiding geknokt en leek op weg naar een sterk resultaat. Ed Carpenter had moeite met de balans in zijn wagen en keek op het moment van de crash al tegen drie ronden achterstand aan.

Ed Carpenter toonde zich schuldbewust: "Het was een fout. Ik wist dat Robby eraan kwam. Ik dacht dat ik het gat kon dichten, maar het was een grote fout van mijn kant. Hij lag in de ronde van de leider. Wij hadden een slechte dag, we hadden het gewoon niet dit weekend. Ik heb het nog erger gemaakt door zo'n fout te maken, dus mijn excuses aan hem. Ik weet dat het nu niet veel uitmaakt."

Robert Wickens wees ook naar een andere coureur na afloop van de race: "Ik denk dat sommigen echt wanhopig waren, alles deden wat ze konden om, gok ik, mee te doen met de race. Claman De Melo voor me reed gevaarlijk en dat was hoe Carpenter aan me voorbij kwam. Ed maakte een fout. Ik ging aan de binnenkant. Ik weet niet of zijn spotter hem niet vertelde dat ik er zat maar hij stuurde in we hadden contact en gingen de muur in. Dit is balen. We waren zo sterk de hele avond. Dingen gingen soepel en deden het goed met het brandstofverbruik. Ik ben gewoon gefrustreerd. Ik bedoel, als je bij langzamere auto's rijdt krijgen ze blauwe vlaggen bij start-finish en ze negeren elke daarvan. We hadden niet in zo'n situatie moeten zitten in de eerste plaats.

Share |
Geplaatst 11-06-2018, 19:34
Gewijzigd 11-06-2018, 19:49
Geschreven door W. de Bruijn
Fotografie IMS

Copyright © 2004-2018 OpenWheelWorld.net

  Nog géén reacties

Volgende Race

Poll
Hoeveel fulltime wagens zullen er in 2019 zijn?


Zoeken

Foto v/d weekRSS Feed


Sonoma Raceway
Vrijdag - 14 September
20:00 Vrije training 1 
Zaterdag - 15 September
00:00 Vrije training 2 
20:00 Vrije training 3 
Zondag - 16 September
00:00 Kwalificatie 1 
Maandag - 17 September
00:40 Race 

Race Sonoma Raceway
1. R. Hunter-Reay 2:02:19
2. S. Dixon 2:02:21
3. W. Power 2:02:22
4. S. Pagenaud 2:02:23
5. Mo. Andretti 2:02:38
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

Officiële sites

Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter