OpenWheelWorld.net Home

Ryan Hunter-Reay zegeviert op Belle Isle Park voor het eerst sinds 2015

Ryan Hunter-Reay heeft voor het eerst sinds 2015 weer eeen Verizon IndyCar Series wedstrijd weten te winnen, de Amerikaan kwam was in eerste instantie op weg naar de tweede plaats maar Hunter-Reay was instaat om het gat met de eerdere leider in de wedstrijd, Alexander Rossi, in een enorm snel tempo te dichten. Toen de coureur van de #28 DHL bolide op ten duur echt heel erg dicht achter Rossi was komen te zitten, verremde Rossi zich bij het aankomen van bocht drie.

De Indianapolis 500 winnaar van 2016 bleek tijdens het verremmen lek te hebben gereden en moest vlak voor het einde van de race nog even de pits opzoeken voor nieuwe banden, Rossi zou de race hierdoor slechts als twaalfde eindigen. Hunter-Reay kon na het lekrijden van zijn teamgenoot en vanwege het feit dat hij een enorme voorsprong had op Will Power vervolgens enigszins rustig naar zijn zeventiende overwinning rijden.

"Weetje wat het is, nadat ik het tweede setje harde banden had laten monteren leek het wel alsof de wagen en ik een soort van eenheid werden, de balans van de wagen werd vanaf dat moment namelijk steeds beter en beter. Aan het begin van de race had ik het aardig lastig want de wagen was erg uit balans maar toen ik eenmaal in een ritme kwam, deed de wagen precies wat hij moest doen, namelijk alles.

Alexander Rossi lag toen we aan de laatste stint begonnen meer dan een lang recht stuk voor op ons, ik kon hem niet eens zien rijden. Vanaf dat moment ben ik me enorm gaan focussen en voelde het alsof ik vloog met de wagen, de wagen was zo fantastisch. Ik ben zo blij voor het #28 DHL Honda team, graag had ik mijn vrouw en kinderen hier gehad want zij zijn de allerbeste, daarnaast is het ook lang geleden dat ik voor het laatst een race won.

We zagen het echt een spannend gevecht worden tot het einde maar uiteindelijk is het goed dat ik Rossi zodanig onder druk heb kunnen zetten dat hij zelfs lek reed en wij hier staan in victory lane. Dit is geweldig, de wagen staat nu waar hij hoort te staan, deze bolide was echt bizar goed, de strategie was geweldig, de pitstops verliepen perfect en ik heb alles gegeven wat ik kon."

Share |
Geplaatst 04-06-2018, 12:16
Gewijzigd 04-06-2018, 12:43
Geschreven door R. Schippers
Fotografie IMS

Copyright © 2004-2018 OpenWheelWorld.net

  Nog géén reacties

Volgende Race

Poll
Hoeveel fulltime wagens zullen er in 2019 zijn?


Zoeken

Foto v/d weekRSS Feed


Sonoma Raceway
Vrijdag - 14 September
20:00 Vrije training 1 
Zaterdag - 15 September
00:00 Vrije training 2 
20:00 Vrije training 3 
Zondag - 16 September
00:00 Kwalificatie 1 
Maandag - 17 September
00:40 Race 

Race Sonoma Raceway
1. R. Hunter-Reay 2:02:19
2. S. Dixon 2:02:21
3. W. Power 2:02:22
4. S. Pagenaud 2:02:23
5. Mo. Andretti 2:02:38
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

Officiële sites

Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter