OpenWheelWorld.net Home

Castroneves eindigt eerste IndyCar race van het seizoen op een keurige zesde plaats

Hélio Castroneves heeft een prima debuut beleefd met de nieuwe universele aerokit waar alle IndyCar teams sinds dit seizoen mee rijden. Na op de warm-up na in zowel beide vrije trainingen als de kwalificatie in de top tien te hebben gereden zou de Braziliaan ook tijdens de race het merendeel van de wedstrijd doorbrengen in de top tien om de INDYCAR Grand Prix op het infield van de Indianapolis Motor Speedway als zesde af te sluiten.

"Het voelt eigenlijk alsof ik nooit ben weggeweest wist je dat? De goede strategie was te danken aan mijn team, we startte met de zwarte (harde) banden en namen daarmee een gok. Het was het aan het begin totaal niet waard om te vechten voor positie, we hadden immers de snelheid helemaal niet maar ik was er van overtuigd dat het tij zou keren en dat is ook wat er gebeurd is. Het team heeft alleen al fantastisch werk geleverd door constant kalm te blijven.

Mijn crew zorgde er daarnaast ook nog eens voor dat alle pitstops vlekkeloos verliepen. Dit is de groep waarmee ik ook ga samenwerken tijdens de Indy 500. Probeer je eens voor te stellen hoe het is als je samen kunt werken met mensen die gewoon ineens arriveren en meteen fantastisch werk kunnen leveren, dat is wat wij tot onze beschikking hebben en dat is geweldig.

Eerlijk gezegd had ik wel een beetje te doen met Simon (Pagenaud), (Takuma) Sato raakte me van achteren waardoor ik voor een gedeelte de controle over mijn bolide verloor en zodoende de #22 van Simon raakte. Gelukkig reed hij een fenomenale race en wist hij zijn weg naar de top tien uiteindelijk te vinden. Het is trouwens fantastisch om weer terug te zijn in Indianapolis, ik ben dan ook absoluut klaar voor de rest van deze maand."

Share |
Geplaatst 14-05-2018, 15:40
Gewijzigd 14-05-2018, 17:04
Geschreven door R. Schippers
Fotografie IMS

Copyright © 2004-2019 OpenWheelWorld.net

  Nog géén reacties

Volgende Race

Poll
Welk team komt als sterkste uit de winter?


Zoeken

Foto v/d weekRSS Feed


Sebring
Dinsdag - 15 Januari
 15:00 Sessie 1

Sebring
1. J. Hinchcliffe 0:51.370
2. Z. Veach 0:51.460
3. T. Sato 0:51.480
4. R. Hunter-Reay 0:51.620
5. A. Rossi 0:51.660
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

Officiële sites

Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter