OpenWheelWorld.net Home

Scott Dixon sluit na een teleurstellende kwalificatie de warm-up af als snelste

Scott Dixon heeft de afsluitende warm-up sessie voorafgaand aan de IndyCar Grand Prix op het infield van de Indianapolis Motor Speedway als snelste afgesloten, dit deed de Nieuw-Zeelander door een sterke Will Power en Ryan Hunter-Reay achter zich te houden. De sessie was al van begin af aan een drukke, vanaf het zwaaien van de groene vlag werd meteen duidelijk dat vele coureurs hun race afstelling aan het testen waren.

Het mag dan ook geen verrassing zijn dat veel coureurs in groepjes rondreden om te kijken hoe de wagens reageren in verkeer. Aan het begin van de sessie was het Hélio Castroneves die het veld aanvoerde gevolgd door een verrassende Kyle Kaiser op plek twee, Will Power maakte de top drie compleet. Vlak nadat vrijwel iedereen minimaal één rondetijd had gereden moest de sessie worden geneutraliseerd nadat Marco Andretti zijn motor opblies op het lange rechte stuk bij start/finish en zodoende zijn kapotte bolide moest parkeren na de eerste bocht van het infield, in bocht vier van de oval.

Na ruim vijf minuten kon de sessie weer worden vrijgegeven en kon na het uitvallen van Marco Andretti de rest van het veld verder met uittesten van hun race afstellingen. Echter moest de sessie vlak na het zwaaien van de groene vlag wederom worden geneutraliseerd doordat er ganzen in het gras langs de baan liepen. Nadat de ganzen waren weggejaagd kon de sessie met iets minder dan een kwartier te gaan weer worden hervat.

Op het moment dat de groene vlag werd gezwaaid was het Ryan Hunter-Reay die het veld aanvoerde, achter Hunter-Reay waren het Scott Dixon en Hélio Castroneves die de top drie compleet maakten. Even later zou een duidelijk hard pushende Graham Rahal de fout ingaan en zich na het lange rechte stuk in het midden van het permanente circuit verremmen en in het gras in de rondte spinnen. Gelukkig kon de Amerikaan zijn weg zelfstandig en zonder problemen weer vervolgen.

Met nog iets minder dan tien minuten op de klok waren het Scott Dixon, Will Power en Jordan King die de top drie bezet hielden, vijf minuten later toen de drukte enorm was op het infield van de Speedway was de top drie ongewijzigd gebleven maar dit zou kort hierna veranderen nadat Ryan Hunter-Reay de coureur van Ed Carpenter Racing, Jordan King, de top drie uitstootte en de derde tijd reed.

Uiteindelijk zou de warm-up sessie worden afgesloten met Scott Dixon als snelste man gevolgd door Will Power, Ryan Hunter-Reay, Jordan King en Max Chilton die enigszins verrassend de top vijf compleet maakte. Nadat het zwart/wit geblokt werd gezwaaid om aan te geven dat de sessie erop zat zou iedereen op Ryan Hunter-Reay na zijn weg naar de pitstraat vinden, de Andretti Autosport coureur was één bocht voor de ingang van de pitstraat met een vooralsnog onbekende reden komen stil te vallen.

Het eerstvolgende IndyCar geweld op het infield van de Indianapolis Motor Speedway is de wedstrijd, de IndyCar Grand Prix zal om 21:30 Europese tijd van start gaan en live te volgen zijn op zowel Ziggo Sport Racing als de ESPN Player.

Volledige uitslag van de warm-up op Indianapolis Infield


Share |
Geplaatst 12-05-2018, 17:57
Gewijzigd 12-05-2018, 18:19
Geschreven door R. Schippers
Fotografie IMS

Copyright © 2004-2019 OpenWheelWorld.net

  Nog géén reacties

Volgende Race

Poll
Welk team komt als sterkste uit de winter?


Zoeken

Foto v/d weekRSS Feed


Sebring
Dinsdag - 15 Januari
 15:00 Sessie 1

Sebring
1. J. Hinchcliffe 0:51.370
2. Z. Veach 0:51.460
3. T. Sato 0:51.480
4. R. Hunter-Reay 0:51.620
5. A. Rossi 0:51.660
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

Officiële sites

Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter