Josef Newgarden, Barber Motorsports Park

Snelste mannen op vrijdag meest succesvol in zoektocht naar balans

Geplaatst
Gewijzigd 21-04-2018, 12:46
Geschreven door
Op de eerste dag op Barber Motorsports Park is gebleken dat het vinden van de optimale afstelling geen eenvoudige opgave is. Veel coureurs hadden dan ook moeite op onder alle omstandigheden de controle over de wagen te houden. Voor de top drie van de vrijdag was dat niet anders, met voor de uiteindelijk snelste man, Josef Newgarden, zelfs een grote spin de in de eerste training. Hij en Spencer Pigot konden in de tweede training duidelijk stappen maken, terwijl Will Power op basis van zijn ochtendtijd de derde tijd van de dag neerzette.

Josef Newgarden hoopt dit weekend toe te voegen aan zijn reeks goede herinneringen aan Barber: "Ik heb altijd van dit circuit gehouden. Het is een speciale plek. Ik haalde hier mijn eerste zege met CFH Racing en het is de plaats waar ik mijn eerste zege behaalde voor Team Penske. Ik denk dat dit één van de beste is waar we mogen rijden als je naar de stijl kijkt. Het voelt als een soort achtbaan. Ik vind het geweldig. We hadden een goede start. In de eerste sessie hadden we wat issues, maar ik denk dat we die in de tweede sessie opgelost hebben. Onze andere wagens hadden ook snelheid. Team Penske zal goed zijn morgen, ik ben er zeker van."

Spencer Pigot, Barber Motorsports ParkSpencer Pigot was al tevreden en voelde zich helemaal gelukkig na de stap naar de rode banden: "Dat was een goede sessie. Het is fijn om hier op Barber vooraan te staan. Het is één van mijn favoriete banen. De sessie ging goed vanaf het begin op de zwarte banden. Toen deden we de rode banden onder en de wagen kreeg gewoon meer grip. Soms verandert het de balans, maar dit keer voelde het heel goed. We konden wat meer uit de wagen halen in elke bocht. Hopelijk kunnen we onze snelheid vasthouden."

Will Power was de uitzondering van de top drie door juist het lastiger te hebben in de middagsessie: "Ik denk dat het weer de temperatuur is van de baan die het erg lastig maakt in deze wagens. Het was erg mooi deze ochtend en makkelijk om een goede tijd te rijden. Toen was het deze middag plotseling erg lastig om de wagen goed te krijgen, zelfs op de rode banden. We moeten er maar eens goed over nadenken."

FotografieIMS
Deel op Social Media
reacties Nog géén reacties

Volgende Race
Long Beach logo
Acura Grand Prix of Long Beach
21 April, 21:30 CET
The Termal Club
The Termal Club
Vrijdag - 22 Maart
17:00 Vrije training 1
22:00 Vrije training 2
Zaterdag - 23 Maart
17:00 Vrije training 3
21:00 Vrije training 4
Zondag - 24 Maart
01:00 Kwalificatie
01:25 Kwalificatie 2
17:30 Race
Poll
Wie wint het 2024 IndyCar kampioenschap?
36% 36% Alex Palou
18% 18% Scott Dixon
9% 9% Josef Newgarden
0% 0% Will Power
18% 18% Scott McLaughlin
0% 0% Colton Herta
0% 0% Kyle Kirkwood
0% 0% Marcus Ericsson
18% 18% Pato O'Ward
0% 0% Alexander Rossi
IndyCar Series Races
Verenigde Staten
10-03
Verenigde Staten
Barber Motorsports Park
28-04
Verenigde Staten
Indianapolis Road Course
11-05
Verenigde Staten
07-07
Verenigde Staten
Iowa Speedway
14-07
Verenigde Staten
Iowa Speedway
14-07
Canada
21-07
Verenigde Staten
25-08
Verenigde Staten
Milwaukee Mile
31-08
Verenigde Staten
Milwaukee Mile
01-09
Verenigde Staten
Nashville Superspeedway
15-09