OpenWheelWorld.net Home

Sebastien Bourdais boos op race control en 'idioten'

Sebastien Bourdais had na de race op Long Beach geen goed woord over voor Race Control en voor een aantal van zijn concurrenten. De Fransman racete vanaf de negende startplaats naar de tweede positie, maar verloor veel tijd doordat hij de pits inreed terwijl die net gesloten werd, nog wel vanwege de crash van teamgenoot Claman DeMelo. Daarvoor was de Fransman al gestraft omdat hij bij een zeer gedurfde inhaalactie even over de pit exit-lijn kwam. Aan het einde van de race had Bourdais veel last van de rijstandaarden van de coureurs achterin.

"Het was zo'n frustrerende dag", uitte Bourdais zich na de race. "De wagen was erg goed. Het was een lastige keuze op de zwarte banden te starten, maar ik had vertrouwen dat het de juiste keuze was en kon bij de start mijn positie houden. Daarna kon ik hard pushen en haalde een aantal in. Ik dacht dat het een goede dag kon worden."

Die dag werd allereerst volgens Bourdais verpest door keuzes van Race Control: "Ik haalde Scott Dixon in na de herstart en Race Control vond dat een overtreding. Ik vond het interessant want ik weet niet zeker wat ik had moeten doen. Ik had me gecommitteerd. Er was ruimte en hij zag me niet, dus hij duwde me richting de pitlaan. Als je richting pits geduwd wordt weet ik niet zeker of dat je verantwoordelijkheid is. Dus ik was boos en haalde hem meteen weer in. Helaas namen wij, als een groep, een gokje en bleven te lang buiten voor het geel werd. Race Control had een paar seconden kunnen wachten voor ze de pits sloten maar dat deden ze niet en we lagen achterin waar we tegen idioten moesten racen."

Bourdais legde uit wie hij met de idioten bedoelde: "Ik was zij-aan-zij in gevecht met Kimball en hij gaf me geen ruimte en hij beschadigde mijn ophanging aan de rechterkant. Het was eigenlijk game over vanaf dat moment. Ik maakt een fout erdoor toen ik hem opnieuw probeerde in te halen. De wagen wou niet meer sturen. Vervolgens wou Jordan King de held spelen en hij schakelde me bijna uit. Daarna moest ik omgaan met nog een idioot, Matheus Leist, die ons beide een paar keer probeerde uit de race te rijden."

Share |
Geplaatst 16-04-2018, 19:03
Gewijzigd 16-04-2018, 19:24
Geschreven door W. de Bruijn
Fotografie IMS

Copyright © 2004-2019 OpenWheelWorld.net

  Nog géén reacties

Volgende Race
Honda Indy Grand Prix of Alabama
07 April, 22:30 CET

Poll
Wie wordt dit jaar Rookie of the Year?


Zoeken

Foto v/d weekRSS Feed


Circuit of The Americas
Vrijdag - 22 Maart
16:15 Vrije training 1 
20:05 Vrije training 2 
Zaterdag - 23 Maart
16:00 Vrije training 3 
20:00 Kwalificatie 1 
Zondag - 24 Maart
18:40 Race 

Race Circuit of The Americas
1. C. Herta 2:00:02
2. J. Newgarden 2:00:04
3. R. Hunter-Reay 2:00:05
4. G. Rahal 2:00:10
5. S. Bourdais 2:00:17
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

Officiële sites

Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter