OpenWheelWorld.net Home

Het podium in St. Pete: Een onverwachte winnaar dankzij een dramatisch einde

Met Sébastien Bourdais als winnaar van de seizoensopener in de straten van St. Petersburg, heeft de wedstrijd een tamelijk verrassende winnaar. De Fransman reed een prima race maar had eigenlijk niet de snelheid die Robert Wickens en Alexander Rossi hadden. Na de laatste herstart ging het fout tussen de Canadees en de Amerikaan nadat Rossi een veel te optimistische inhaalpoging deed en zo Wickens de muur in reed. Bourdais en Rahal profiteerde en konden hierdoor eerste en tweede worden, Rossi werd ondanks het incident met Wickens alsnog derde.

Sébastien Bourdais
"Dit is een zeer emotionele overwinning voor me, helemaal nadat ik vorig jaar zoveel botten brak is het echt prachtig om weer terug te zijn in Victory Lane. Ik had niet blijer kunnen zijn voor Dale Coyne Racing, Vasser-Sullivan, SealMaster en alle andere mensen die deel uit maken van dit team. Iedereen heeft zo hard gewerkt, het is uiteindelijk maar een kleine groep mensen maar ze hebben zich echt kapot gewerkt. We hadden niet de snelste auto vandaag maar we waren constant en waren instaat om te winnen, we wisten dat we het podium konden halen vandaag, dat was überhaupt al fantastisch. Ik vond het heel mooi om te zien hoe goed Robert (Wickens) ging en vind het erg rot dat de wedstrijd zo heeft moeten eindigen voor hem maar voor ons is het natuurlijk mooi om van een incident als deze te kunnen profiteren. Ik kan niet echt de juiste woorden vinden om wat ik nu voel te kunnen omschrijven. Na mijn crash vorig jaar kreeg ik natuurlijk te horen wat ik allemaal had gebroken maar ook dat ik weer volledig zou herstellen en daardoor heb ik nooit nagedacht om eventueel te stoppen met racen. Ik denk dat ik blij mag zijn dat ik door ben gegaan na alles."

Graham Rahal
"Het United Rentals team heeft fantastisch werk geleverd vandaag. Het moge duidelijk zijn dat hetgeen dat gisteren gebeurde niets iets was waar we op hadden gerekend en gehoopt. Wat doe je dan in de nacht na de kwalificatie? Er niet teveel bij nadenken en hard aan het werk gaan. Deze morgen was de wagen ook niet echt heel goed tijdens de laatste trainingsessie. Met Tom (German, engineer) en de rest van het team hebben we goede wijzigingen aan de wagen aan kunnen brengen. We hadden goede pitstops en blijkbaar ook een zeer goede strategie, we hadden de snelheid toen we het nodig hadden en we konden zelfs brandstof sparen toen dit nodig was. Tevens waren we instaat om in te halen op de momenten dat dit moest. Uiteindelijk is deze dag gewoon onze kant opgelopen, deze tweede plaats pakken we graag met beide handen aan. Het is de beste start van mijn IndyCar seizoen sinds ik hier won in 2008. Ik wil graag alle fans bedanken die er waren dit weekend en ik hoop dat ze van de nieuwe wagen genoten hebben. We gaan dit jaar nog veel meer mooie wedstrijden krijgen zoals deze."

Alexander Rossi
"We zijn bij de laatste herstart voor de overwinning gegaan. De inhaalpoging was ambitieus. Ik was aan het slipstreamen bij Robert (Wickens) en hij had totaal niet verwacht dat ik ervoor zou gaan waardoor ik op het vuile gedeelte terechtkwam en alles in het werk moest stellen om de wagen uit de muur te houden. Natuurlijk wil je niet dat een wedstrijd zo eindigt. We hebben snel even gepraat over wat je wel en niet kunt doen omtrent inhalen en verdedigen tijdens de rijders meeting."

Share |
Geplaatst 12-03-2018, 08:49
Gewijzigd 12-03-2018, 17:13
Geschreven door R. Schippers
Fotografie IMS

Copyright © 2004-2018 OpenWheelWorld.net

  Nog géén reacties

Volgende Race

Poll
Hoeveel fulltime wagens zullen er in 2019 zijn?


Zoeken

Foto v/d weekRSS Feed


Sonoma Raceway
Vrijdag - 14 September
20:00 Vrije training 1 
Zaterdag - 15 September
00:00 Vrije training 2 
20:00 Vrije training 3 
Zondag - 16 September
00:00 Kwalificatie 1 
Maandag - 17 September
00:40 Race 

Race Sonoma Raceway
1. R. Hunter-Reay 2:02:19
2. S. Dixon 2:02:21
3. W. Power 2:02:22
4. S. Pagenaud 2:02:23
5. Mo. Andretti 2:02:38
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

Officiële sites

Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter