OpenWheelWorld.net Home

Alexander Rossi de snelste in warm-up; Gabby Chaves knap vierde

Alexander Rossi heeft de warm-up sessie als snelste af weten te sluiten, dit deed de Amerikaan door een halve tiende sneller te zijn dan Tony Kanaan die de sessie als tweede afsloot. Ryan Hunter-Reay was ook de gehele sessie zeer sterk maar bleek net niet snel genoeg te zijn om bij de eerste twee te eindigen en eindigde de sessie als derde vlak voor een verrassend sterk presterende Gabby Chaves die de vierde tijd reed, regerend IndyCar kampioen Josef Newgarden maakte de top vijf compleet.

Deze sessie was al van begin af aan een drukke, de eerste wedstrijd met de nieuwe, universele aerokit staat immers voor de deur en dus wilden de coureurs hun tijd in deze half uur durende sessie goed benutten. Daar waar de meeste coureurs na één installatierondje meteen de pitstraat weer indoken reden Scott Dixon en Ed Jones als enige door om extra temperatuur in de banden te krijgen.

Tijdens deze sessie werd er ook aardig wat ingehaald en er gebeurde verder vrij weinig. De sessie moest met nog minder dan tien minuten op de klok stil worden gezet vanwege problemen met een reclamebord in bocht drie maar dit probleem kon vrij snel worden verholpen en zodoende kon de sessie na ongeveer drie minuten alweer worden hervat. Het leek er even op dat de sessie alsnog vroegtijdig zou eindigen nadat René Binder zich verremde drie bochten voor start/finish. Ondanks dat de Oostenrijker door het AMR Safety Team weer op weg moest worden geholpen, hoefde de sessie niet te worden geneutraliseerd.

Nadat het zwart/wit geblokt werd gezwaaid was het duidelijk dat een aantal coureurs tot het einde hard bleven pushen, zo ging Newgarden erg wijd in de eerste bocht en schoot Takuma Sato zelfs rechtdoor, echter kon de Japanner na zijn wagen te hebben omgekeerd zijn weg gewoon zonder problemen weer vervolgen naar de pitstraat.

De volgende IndyCar actie in de straten van St. Petersburg is de wedstrijd, de Firestone Grand Prix zal om 17:30 Nederlandse tijd starten en is zowel te bekijken op Ziggo Sport Racing als de ESPN Player.

Volledige uitslag van de warm-up op St. Petersburg


Share |
Geplaatst 11-03-2018, 14:30
Gewijzigd 11-03-2018, 15:45
Geschreven door R. Schippers
Fotografie IMS

Copyright © 2004-2018 OpenWheelWorld.net

  Nog géén reacties

Volgende Race

Poll
Wie wint op Sonoma het kampioenschap?


Zoeken

Foto v/d weekRSS Feed


Sonoma Raceway
Vrijdag - 14 September
20:00 Vrije training 1 
Zaterdag - 15 September
00:00 Vrije training 2 
20:00 Vrije training 3 
Zondag - 16 September
00:00 Kwalificatie 1 
Maandag - 17 September
00:40 Race 

Race Sonoma Raceway
1. R. Hunter-Reay 2:02:19
2. S. Dixon 2:02:21
3. W. Power 2:02:22
4. S. Pagenaud 2:02:23
5. Mo. Andretti 2:02:38
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

Officiële sites

Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter