OpenWheelWorld.net Home

Holmatro sluit overeenkomst met IndyCar voor de komende vijf jaar

Het Holmatro Safety Team zal ook de komende vijf jaar actief zijn als het officiŽle veiligheidsteam van de Verizon IndyCar Series en de Mazda Road To Indy nadat het bedrijf en IndyCar vandaag een vijfjarige overeenkomst sloten. Het bedrijf is al aardig wat jaartjes actief in de raceklasse en heeft in al deze jaren puik werk geleverd zowel dankzij alert personeel als zeer goed gereedschap.

"Holmatro is al meer dan twintig jaar een begrip binnen IndyCar racing", vertelde Jay Frye, de directeur van competitie bij IndyCar. "De groei van Holmatro staat gelijk aan de stappen die IndyCar in de loop der jaren heeft gezet omtrent de veiligheid van de coureurs en teams binnen het IndyCar paddock. We zijn uiteraard zeer blij dat we dit partnerschap voor minimaal vijf jaar door kunnen zetten, aangezien dit voordelen biedt voor iedereen binnen de Verizon IndyCar Series en Mazda Road To Indy.", besloot Frye.

Voorbeelden van wanneer Holmatro echt heel erg belangrijk is geweest zijn onder andere na het ongeluk van Simona de Silvestro op Texas Motor Speedway in 2010 toen de auto van de Zwitserse vlam vatte en ze amper uit de wagen kon komen maar het team heeft vooral goede reclame voor zichzelf gemaakt door het leven van James Hinchcliffe te redden in 2015 nadat de Canadees op de Indianapolis Motor Speedway snoeihard de muur in dook en de ophanging de benen van Hinchcliffe had doorboord.

"Holmatro is enorm enthousiast over de verlenging van samenwerking met IndyCar voor de komende vijf jaar. We zijn enorm trots om als het beste veiligheidsteam ter wereld te worden beschouwd.", vertelde Tony Barboza, algemeen directeur van Holmatro. "Alle leden binnen ons veiligheidsteam zijn normaal gesproken betrokken bij de gewone brandweer, dus wanneer er geen IndyCar wedstrijden plaatsvinden en net als IndyCar geloven wij in constante verbetering en innovatie. Wanneer er geracet moet worden voor het leven kun je altijd rekenen op het Holmatro Safety Team en de daarbij behorende veiligheidsgereedschappen.", besloot Barboza.

OpenWheelWorld.NET zoekt jouw! We zijn weer terug van een tijdje weggeweest, we hebben namelijk een tekort bij de redactie en zouden graag versterking willen. Voel jij je geroepen om je bij ons leuke team te voegen en zo je IndyCar netwerk uit te breiden? Check de contactpagina onder de foto van de week!

Share |
Geplaatst 20-02-2018, 17:08
Gewijzigd 20-02-2018, 17:24
Geschreven door R. Schippers
Fotografie Patrick Straver / OpenWheelWorld.net

Copyright © 2004-2019 OpenWheelWorld.net

  Nog gťťn reacties

Volgende Race
Firestone Grand Prix of Monterey
22 September, 21:15 CET

Poll
Wie wordt de 2019 IndyCar Kampioen?


Zoeken

Foto v/d weekRSS Feed


Laguna Seca
Donderdag - 19 September
18:00 Test sessie 1 
Vrijdag - 20 September
19:30 Vrije training 1 
23:10 Vrije training 2 
Zaterdag - 21 September
19:00 Vrije training 3 
22:30 Kwalificatie 1 
Zondag - 22 September
21:15 Race 

Vrije training 2
1. R. Hunter-Reay 1:09.910
2. F. Rosenqvist 1:09.930
3. C. Herta 1:09.932
4. S. Pagenaud 1:10.135
5. S. Ferrucci 1:10.207
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

OfficiŽle sites

Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter