OpenWheelWorld.net Home

Pagenaud heeft genoten van het off-season maar wil startnummer 1 terug

Simon Pagenaud probeert altijd het positieve te halen uit alles, zelfs het feit dat Pagenaud vorig jaar de titel misliep en deze moest laten aan teamgenoot Josef Newgarden heeft Pagenaud op een positieve manier benaderd. Wanneer je de IndyCar titel wint heb je in het off-season een hoop mediaverplichtingen, dit off-season had de Fransman dus alle tijd om van de winter terug te keren naar zijn thuisland.

"Ik had echt even de behoefte om naar huis te gaan, vooral omdat mijn zus een kind gekregen heeft. Gelukkig kon ik deze trip naar huis met Team Penske zonder problemen regelen en kon ik bij mijn zus zijn voor dit prachtige moment. Ik ben heel erg blij voor mijn zus, het was zeer tof om weer met haar herenigd te zijn.

Toen ik thuis kwam bracht ik mijn training weer op gang. Mijn trainer was namelijk in Frankrijk en dus was ik instaat om de hele maand thuis te trainen. Ik voel me weer helemaal nieuw, het was een lang off-season maar wanneer je de titel niet hebt gewonnen helpt het wel om wat beter tot rust te komen. Het is een compleet andere situatie dan een jaar geleden, toen was ik rond deze tijd best wel moe. Nu zie ik al heel erg uit naar het aankomend seizoen en ben ik weer fris en fruitig."

Ondanks alle positiviteit had Pagenaud liever ook nu weer de regerend kampioen geweest en hij wil dan ook niets liever dan de titel terughalen dit seizoen.

"Ik wil startnummer 1 terug", zei hij met een lach, "Het is eigenlijk een soort leenauto."

Team Penske verschijnt aankomend seizoen aan de start met drie voltijd bolides, in tegenstelling tot de afgelopen drie jaar toen het team van Roger Penske het gehele seizoen in actie kwam met vier bolides. Hťlio Castroneves is verdwenen in de voltijd lineup van Team Penske en zal slechts tijdens de meimaand in actie komen bij het team. Castroneves werd door onder andere Simon Pagenaud gezien als de vader van de groep.

Pagenaud moest lachen toen hem werd verteld dat vanaf dit seizoen Will Power de oudste coureur van het team is, "Oh, dan is hij nu de vader van de groep.", zei Pagenaud met een glimlach. Power staat bekend om zijn droge humor, evenals de Fransman, "Ik weet niet of Will Power nu uit AustraliŽ komt of van Jupiter, ik weet niet waar hij die humor vandaan heeft maar het komt zeker niet uit AustraliŽ.", lachte de IndyCar kampioen van 2016 wederom.

Vanaf aankomend seizoen zal ieder team in actie komen met de nieuwe, universele aerokit en zal het binnen de competitie tussen Honda en Chevrolet vooral aankomen op de ontwikkelingen van de motoren. "Ik verwacht dat Chevrolet grote stappen maakt, ze werken erg hard al sinds het begin van 2017 om de motor stap voor stap steeds beter te maken en dit werd vooral aan het einde van vorig jaar zichtbaar toen de strijd echt nek aan nek ging met Honda. Chevrolet kwam op tijd met updates en hebben nu de IndyCar titel voor de zesde keer weten te winnen, dat bevestigd het goede werk dat ze de afgelopen jaren hebben verricht.", waren de woorden van Simon Pagenaud.

"Honda is eigenlijk altijd bezig om ervoor te zorgen dat ze tijdens de Indianapolis 500 competitief zijn, daar waar wij al met al toch meer onze pijlen richten op het kampioenschap. We zullen zien hoe het gaat lopen, ik denk echter dat we een evolutie gaan zien dit jaar, je weet nooit helemaal zeker hoe het gaat lopen in de competitie en wat voor stappen de andere teams maken. Je kunt je eigenlijk alleen maar focussen op je eigen vooruitgang.", besloot Pagenaud.

OpenWheelWorld.NET zoekt jouw! We zijn weer terug van een tijdje weggeweest, we hebben namelijk een tekort bij de redactie en zouden graag versterking willen. Voel jij je geroepen om je bij ons leuke team te voegen en zo je IndyCar netwerk uit te breiden? Check de contactpagina onder de foto van de week!

Share |
Geplaatst 20-02-2018, 12:43
Gewijzigd 20-02-2018, 17:24
Geschreven door R. Schippers
Fotografie IMS

Copyright © 2004-2019 OpenWheelWorld.net

  Nog gťťn reacties

Volgende Race
Firestone Grand Prix of Monterey
22 September, 21:15 CET

Poll
Wie wordt de 2019 IndyCar Kampioen?


Zoeken

Foto v/d weekRSS Feed


Laguna Seca
Donderdag - 19 September
18:00 Test sessie 1 
Vrijdag - 20 September
19:30 Vrije training 1 
23:10 Vrije training 2 
Zaterdag - 21 September
19:00 Vrije training 3 
22:30 Kwalificatie 1 
Zondag - 22 September
21:15 Race 

Vrije training 2
1. R. Hunter-Reay 1:09.910
2. F. Rosenqvist 1:09.930
3. C. Herta 1:09.932
4. S. Pagenaud 1:10.135
5. S. Ferrucci 1:10.207
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

OfficiŽle sites

Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter