OpenWheelWorld.net Home

Kanaan is duidelijk: "Ik moet weer winnen en de glans terugbrengen bij Foyt"

In tegenstelling tot wat bepaalde critici zeggen is Tony Kanaan er helemaal niet van overtuigd dat de overstap van Chip Ganassi Racing naar A.J. Foyt Enterprises het einde van zijn carriŤre betekent, wťl denkt de Braziliaan dat hij bij het team van de viervoudig Indianapolis 500 winnaar zijn laatste voltijd contract heeft getekend. Aankomend seizoen word alweer het 21e seizoen van Kanaan in de IndyCar Series.

Ondanks het feit dat Tony Kanaan niets liever wil dan terugkeren in Victory Lane is hij wel realistisch, er is nog meer dan genoeg werk te doen binnen het team om ieder weekend om de prijzen mee te kunnen doen.

"Het team moet gewoon opnieuw opgebouwd worden, we lopen namelijk erg ver achter met heel veel dingen. Ik heb echter wel aan A.J. (Foyt) beloofd dat we van dit team binnen de komende twee of drie jaar een winnend team gaan maken, als we dit willen bereiken zullen we toch ergens moeten beginnen. Voor dit seizoen is het doel ook duidelijk en dat is dat dit team een stuk competitiever moet zijn dan vorig jaar.", het antwoord van A.J. Foyt op de laatste zin van Kanaan was dan ook: "Beter presteren dan vorig jaar zou niet zo moeilijk moeten zijn."

De hoogtepunten bij het team van Foyt vorig jaar waren er niet zoveel, het beste resultaat over het gehele seizoen werd behaald door Conor Daly die vijfde werd op Gateway Motorsports Park, dit was tevens de enige race waarin beide Foyt bolides in de top tien wisten te eindigen vorig jaar, Carlos MuŮoz eindigde vier plaatsen achter Daly als negende.

Tony Kanaan vertelde verder: "Mentaliteit, nieuwe dingen proberen, met nieuwe ideeŽn komen, allemaal dingen die het team de afgelopen jaren niet deed. Ik kwam niet binnen en zei dat alles verkeerd ging hier, ik heb gewoon gekeken naar de manier van aanpak binnen het team. Ik heb gekeken naar hoe het team dingen aanpakte en hoe het bij mijn vorige teams ging. Uiteindelijk zijn we het beste van ons beiden samen gaan brengen en daarbij namen we onder andere het besluit om ons meer te richten op ontwikkeling, de windtunnel en allerlei andere dingen waar het team in het verleden (te) weinig aandacht aan heeft besteedt."

A.J. Foyt staat volgens Kanaan helemaal achter de nieuwe plannen en doet zijn uiterste best om zoveel mogelijk middelen te vinden om de doelen die het team heeft gesteld waar te kunnen maken.

"We moeten dit seizoen wat podiumplaatsen halen en in de top acht eindigen in het klassement, dat zou al een gigantische verbetering zijn voor het team. Het lijkt me logisch als ik zeg dat we uiteraard gaan proberen om races te winnen, vooral op ovals denk ik dat we wel kans maken. We hebben een prima basis afstelling voor deze races, een afstelling waar ik lang over heb gedaan om te ontwikkelen, dus op een oval als Indianapolis zouden we competitief moeten zijn.

Ik wil absoluut niet overkomen alsof ik niet optimistisch ben maar het heeft tijd nodig om alle veranderingen door te voeren en het team weer op te bouwen op de manier die wij willen.", aldus Tony Kanaan

OpenWheelWorld.NET zoekt jouw! We zijn weer terug van een tijdje weggeweest, we hebben namelijk een tekort bij de redactie en zouden graag versterking willen. Voel jij je geroepen om je bij ons leuke team te voegen en zo je IndyCar netwerk uit te breiden? Check de contactpagina onder de foto van de week!

Share |
Geplaatst 20-02-2018, 11:36
Gewijzigd 20-02-2018, 17:24
Geschreven door R. Schippers
Fotografie IMS

Copyright © 2004-2019 OpenWheelWorld.net

  Nog gťťn reacties

Volgende Race
Firestone Grand Prix of Monterey
22 September, 21:15 CET

Poll
Wie wordt de 2019 IndyCar Kampioen?


Zoeken

Foto v/d weekRSS Feed


Laguna Seca
Donderdag - 19 September
18:00 Test sessie 1 
Vrijdag - 20 September
19:30 Vrije training 1 
23:10 Vrije training 2 
Zaterdag - 21 September
19:00 Vrije training 3 
22:30 Kwalificatie 1 
Zondag - 22 September
21:15 Race 

Vrije training 2
1. R. Hunter-Reay 1:09.910
2. F. Rosenqvist 1:09.930
3. C. Herta 1:09.932
4. S. Pagenaud 1:10.135
5. S. Ferrucci 1:10.207
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

OfficiŽle sites

Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter