OpenWheelWorld.net Home

Rinus VeeKay test dit weekend Indy Lights wagen van Belardi Racing

Na een prachtig debuut in de autosport met een tweede plaats in het eindklassement met 12 podiumplaatsen waarvan drie overwinningen, zal Rinus VeeKay (van Kalmthout) de USF2000 gaan omruilen voor de pro Mazda serie, een stapje hoger in de Mazda-Road-to-Indy programma. Na de afgelopen weken bij verscheidene teams te hebben getest, zoals het Canadese Exclusive Autorsport op Road America, bij zijn team van afgelopen jaar Pabst Racing op Autobahn (Chicago) en bij Juncos Racing in Mid-Ohio, heeft Rinus dit weekend een enorme buitenkans gekregen door te mogen testen in een Indy Lights wagen. .

Tijdens de Chris Griffis Memorial tests, dit weekend op het GP circuit van Indianapolis, bestuurt Rinus twee dagen een wagen van het team Belardi Racing. Twee weken terug mocht Rinus een stoeltje komen schuimen op de thuisbasis in Brownsburg, Indiana, net buiten Indianapolis en begin deze week was de laatste check op het afstellen op zijn maten. Met een grote brede lach op zijn gezicht keurde de talentvolle Nederlander zijn zitje goed.

Tijdens de eerste sessie van vandaag zette Rinus een vierde tijd 0,41 sec. achter de snelste van de dag, teamgenoot Nico Jamin. Rinus begon zijn sessie logischerwijs met gebruikte banden en kon vrijwel meteen goed mee komen. Na een pitstop voor een check en het ophalen van nieuwe banden, kon de Hoofdorper nog een paar rondjes rijden voor een snellere tijd en vlak voor het vallen van de vlag zette hij een snelle tijd van 1:16,785. Tussen de sessies door geeft tweevoudig Indy 500 winnaar Arie Luyendyk Rinus de nodige tips en aanwijzingen


In een kortere tweede sessie, die onderbroken werd door een stilgevallen Jamin die zonder brandstof was komen te zitten, weet de jonge Nederlander de derde tijd te pakken. Met een tijd van 1:16,264 kwam Rinus 0,55 seconde te kort op zijn teamgenoot die zijn snelste tijd met een ultra lichte wagen reed vlak voor hij met een lege tank stil viel.

Na een korte lunch hervatte de Indy Lights coureurs hun prestaties in de derde sessie, echter kwamen de tijden van de coureurs nauwelijks nog onder de 1:17. De 17-jarige Nederlander heeft het gat redelijk weten te dichten met zijn teamgenoot, 0,2 sec, maar een spin van Rinus zorgt voor een tweede rode vlag van de dag en hij moet naar de pits worden gebracht. Met nog een kleine drie minuten te gaan en nieuwe bandjes eronder gaat hij de baan weer op en probeert Rinus zijn zesde plek nog enigszins te verbeteren. De top twee verbeteren hun tijd en het gat is groter geworden als Rinus onder de zwart/wit geblokte vlag met een 1:16,799 nog even de snelste tijd neerzet van sessie drie. Bravo!


De vierde en laatste sessie ging net vlak voor het begin van de avond van start. Rinus zat lang in de top drie met twee tiende verschil met de snelste. De baan is weer genoeg afgekoeld en de rijders gaan langzaam steeds snellere tijden te rijden. Rinus rijdt consistente rondes, maar weet zijn tijd niet te verbeteren. Met nog tien minuten op de tijd wordt de testsessie wederom gestopt door de rode vlag, net nadat de Nederlander na een lange pitstop de baan weer op ging. Gelukkig is het oponthoud van korte duur en VeeKay knalt er nog een snellere ronde uit en dicht het gat met zijn teamgenoot tot 0,25 sec. door met een 1:16,207 en de vierde tijd zijn eerste testdag succesvol af te sluiten. Morgen meer!


Share |
Geplaatst 21-10-2017, 22:25
Gewijzigd 22-10-2017, 00:49
Geschreven door R. Rieff
Fotografie van Kalmthout

Copyright © 2004-2019 OpenWheelWorld.net

  Nog gťťn reacties

Volgende Race
Firestone Grand Prix of Monterey
22 September, 21:15 CET

Poll
Wie wordt de 2019 IndyCar Kampioen?


Zoeken

Foto v/d weekRSS Feed


Laguna Seca
Donderdag - 19 September
18:00 Test sessie 1 
Vrijdag - 20 September
19:30 Vrije training 1 
23:10 Vrije training 2 
Zaterdag - 21 September
19:00 Vrije training 3 
22:30 Kwalificatie 1 
Zondag - 22 September
21:15 Race 

Vrije training 2
1. R. Hunter-Reay 1:09.910
2. F. Rosenqvist 1:09.930
3. C. Herta 1:09.932
4. S. Pagenaud 1:10.135
5. S. Ferrucci 1:10.207
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

OfficiŽle sites

Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter