OpenWheelWorld.net Home

Honda Indy Toronto prooi voor Josef Newgarden

Josef Newgarden heeft de race in Toronto op zijn naam geschreven. De Amerikaan kreeg voor zijn zege wat hulp van Tony Kanaan, die een bandenstapel inreed net op het moment dat Newgarden de pits ingereden was. De voor hem goed getimede neutralisatie bracht Newgarden vooraan ten koste van coureurs als Josef Newgarden, Hélio Castroneves en Graham Rahal. Newgarden verdiende zijn zege door na de yellow weg te rijden bij Alexander Rossi en James Hinchcliffe, die voor zijn thuispubliek naar een podiumplaats reed.

Bij de start van de race was het droog met dreiging van regen ergens tijdens de race. Het zou echter hooguit met enkele druppels tegelijk naar beneden komen zodat de regenbanden achterwege konden blijven.Op de droge baan maakte Castroneves de beste start door later voor bocht 1 te remmen dan Pagenaud en Rahal.

Zoals vaker in Toronto ging het mis voor bocht 3 bij het aanremmen na het lange rechte stuk. Scott Dixon bewoog naar links waar Will Power net zijn wagen naast de Ganassi probeerde te zette. Power werd door Dixon in de muur gedrukt en viel meteen uit, terwijl Dixon door een lekke band en lichte schade geen rol van betekenis meer in de race kon spelen.

In de eerste stint leek Hinchcliffe het tempo niet te hebben. De coureur reed op de vijfde plaats rond met een lang treintje coureurs die door de Canadees opgehouden werden. Toch hield hij zijn plaats vast tot de eerste ronde pitstops, die onder groen begon. Direct na de pitstop van Kanaan ging het mis. Op koude banden verremde de Braziliaan zich direct voor de eerst bocht uit de pits en knalde de bandenmuur in. De tweede en uiteindelijk laatste neutralisatie van de dag was het gevolg.

Vijf coureurs van het veld, waaronder leider Castroneves en polesitter Pagenaud, werden gedwongen onder geel hun eerste pitstop te maken. De groep viel hierdoor terug naar achteren in het veld. Newgarden kwam de neutralisatie het beste uit. Hij kreeg de leiding in de schoot geworpen met bij de herstart achter hem twee coureurs op een andere strategie als buffer naar Alexander Rossi.

In het vervolg van de race hoefde de Safety Car de baan niet meer op te komen, zelfs niet toen Ed Jones stilviel met een technisch probleem. Hierdoor kon Newgarden zijn voorsprong op Rossi controleren en na een goede pitstop onbedreigd richting zijn tweede zege van het seizoen rijden.

Voor de top drie van het kampioenschap ging de race vooral om de schade na vroege tegenslag te beperken. Pagenaud deed dat het beste en reed zich door een latere pitstop en inhaalacties op de baan naar de vijfde plaats. Dixon wist zich in de slotfase nog de top tien in te rijden en behoudt daarmee de leiding in de stand, al ziet hij het gat naar Castroneves slinken naar drie punten. Door zijn overwinning meldt Newgarden zich ook om de strijd in het kampioenschap, die dus door de uitslag van de Canadese race bijzonder spannend beloofd te worden.

Volledige uitslag van de race op Toronto


Share |
Geplaatst 16-07-2017, 23:31
Gewijzigd 17-07-2017, 00:07
Geschreven door W. de Bruijn
Fotografie IMS

Copyright © 2004-2018 OpenWheelWorld.net

  Nog géén reacties

Volgende Race
Honda Indy Grand Prix of Alabama
22 April, 21:35 CET

Poll
Hoe kijk je de IndyCar Series?
70% Via Ziggo Sports
0% Via BeTV
7% Via een illegale live-stream
11% Via de ESPN-player
4% Re-live via Youtube
7% Samengevat via Youtube
0% Op een andere manier
0% Ik kijk geen IndyCar


Zoeken

Foto v/d weekRSS Feed


Barber Motorsports Park
Vrijdag - 20 April
18:15 Vrije training 1 
21:50 Vrije training 2 
Zaterdag - 21 April
17:50 Vrije training 3 
22:00 Kwalificatie 1 
Zondag - 22 April
21:35 Race 

Kwalificatie 1
1. J. Newgarden 1:07.441
2. W. Power 1:07.454
3. S. Bourdais 1:07.534
4. R. Hunter-Reay 1:07.781
5. J. Hinchcliffe 1:07.947
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

Officiële sites

Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter