OpenWheelWorld.net Home

Daly behaalt eerste top tien resultaat van het seizoen en word zevende in Texas

Conor Daly beleefde tot aan de race op Texas Motor Speedway een zeer lastig eerste seizoen bij het team van A.J. Foyt Racing, tot aan de race van dit weekend stond de coureur van bolide #4 vrijwel het gehele seizoen in de schaduw van zijn teamgenoot Carlos MuŮoz en goede resultaten werden er niet geboekt. Daar lijkt na dit weekend verandering in te zijn gekomen, vorige week wist Daly al te imponeren door zich voor de tweede wedstrijd in Detroit als tiende te kwalificeren en nu een week later op Texas Motor Speedway is het lang verwachte resultaat daar.

Conor Daly heeft tijdens de Rainguard Water Sealers 600, wat in eerste instantie weer een zeer zwaar weekend leek te worden voor de 25-jarige Amerikaan, zijn eerste top tien resultaat van het seizoen geboekt door zevende te worden.

"Dat was gekkenwerk, ik denk dat het meest belangrijke van vannacht is dat ik een hoop heb geleerd. Dit was de allereerste keer dat ik op een oval met zijn tweeŽn naast elkaar reed met zo weinig afstand tussen elkaar, ik heb nog nooit in mijn hele leven zo close geracet. Op de Indianapolis Motor Speedway racen we nooit zo en vorig jaar kwam er al heel vroeg een einde aan mijn wedstrijd, ik maakte er vorig jaar niet echt deel van uit hier op Texas Motor Speedway. Ik heb hier heel veel van geleerd en ben weer een ervaring rijker, we waren instaat de wagen te verbeteren naarmate de wedstrijd vorderde en tijdens de laatste stint kregen we echt het idee dat we het gevecht aan konden gaan voor een resultaat in de top vijf.

We zaten middenin het gevecht vooraan en dat was echt heel gaaf. Zoals ik al zei, ik heb nog nooit op deze manier geracet in mijn hele leven. Ik heb er echt van genoten, het is echt bizar dat we op het einde ook nog eens spinde in een poging om Takuma Sato en Scott Dixon te kunnen ontwijken maar we konden gelukkig gewoon door rijden, al met al hebben we een prima resultaat geleverd en is het al een winst op zich dat we in een race als deze de finish hebben gehaald. Ik denk dat mijn crew fantastisch werk heeft geleverd, er moest vandaag veel gebeuren in de pits want we veranderde de wagen tijdens iedere pitstop en het wierp iedere keer zijn vruchten af, ik wil mijn crew dan ook heel erg bedanken voor al hun harde werk."

Share |
Geplaatst 11-06-2017, 15:34
Gewijzigd 11-06-2017, 15:47
Geschreven door R. Schippers
Fotografie IMS

Copyright © 2004-2018 OpenWheelWorld.net

  Nog gťťn reacties

Volgende Race

Poll
Welk merk komt als sterkste uit de winter?


Zoeken

Foto v/d weekRSS Feed


St. Petersburg
Vrijdag - 9 Maart
17:20 Vrije training 1 
21:10 Vrije training 2 
Zaterdag - 10 Maart
17:10 Vrije training 3 
20:20 Kwalificatie 1 
Zondag - 11 Maart
13:45 Warm-up 
17:30 Race 

Race Sonoma Raceway
1. S. Pagenaud 1:55:52
2. J. Newgarden 1:55:53
3. W. Power 1:55:54
4. S. Dixon 1:56:04
5. H. Castroneves 1:56:15
Volledige uitslag

OfficiŽle sites