OpenWheelWorld.net Home

Will Power sluit tweede dag af als snelste; Jack Harvey slaagt voor ROP

Will Power heeft de tweede vrije trainingsessie op de befaamde 2,5-mijl lange Indianapolis Motor Speedway als snelste weten af te sluiten. De Australiër uitkomend voor het team van Roger Penske stond vrijwel de gehele sessie bovenaan, vlak achter Power was het teamgenoot Hélio Castroneves die de tweede tijd reed, Gabby Chaves maakte zeer verrassend namens het nieuwe team van Harding Racing de top drie compleet. Power en Castroneves waren de enige rijders in het veld die tot een rondetijd kwamen van ruim 224 mijl per uur gemiddeld.

Net als de eerste vrije training kende ook de tweede vrije training veel diversiteit aan drukte op de baan, op het ene moment reden veel coureurs kort bij elkaar om zo de race afstelling goed te kunnen testen en verbeteren waar nodig, het andere moment reden er maar een aantal wagens op de baan en was het rustig op de Speedway.

Jack Harvey, welke gisteren door een crash in de tweede bocht bij het uitkomen van de pitstraat na mechanisch falen zijn Rookie Orientation Program niet zou halen, sloeg hier vandaag voor en dus mogen nu officieel alle nieuwkomers deelnemen aan de Indianapolis 500 die voor aanstaande 28 mei op het programma staat. Ondanks het behalen van zijn ROP kan Harvey niet spreken van een hele competitive dag, de 24-jarige Engelsman eindigde deze vrije trainingsessie als 31e en hield daarmee alleen Pippa Mann achter zich.

De grote verrassingen binnen de top tien zijn Gabby Chaves namens het nieuwe team van Harding Racing de derde tijd klokte en Sage Karam, die deze Indianapolis 500 net als vorig jaar uitkomt voor Dreyer & Reinbold Racing, welke de vijfde tijd klokte na lang in de top drie op de tijdenlijst te hebben gestaan. Fernando Alonso leek tijdens deze sessie vooral te willen ervaren hoe het is om op de Speedway te rijden met meerdere wagens om zich heen, Alonso werd meermaals ingehaald maar leek zich naarmate de sessie vorderde zich steeds meer op zijn gemak te voelen op de wereldberoemde 2,5-mijl lange oval. De Spanjaard eindigde deze sessie uiteindelijk als 24e.

Mikhail Aleshin, welke tot op heden een slecht seizoen beleeft, lijkt het voorlopig prima naar zijn zin te hebben op de Indianapolis Motor Speedway, de Rus reed agressief in het verkeer en klokte de zevende tijd. Met nog minder dan tien minuten te gaan leek het er bijna op alsof Aleshin de eerste crash van de maand op zijn naam zou schrijven nadat de coureur uitkomend voor Schmidt Peterson Motorsports licht de muur schraapte bij het uitkomen van de tweede bocht. Echter liep het allemaal net goed af en bleef zelfs een neutralisatie uit.

De hele week zijn er trainingen op de Indianapolis Motor Speedway en dit zal morgen niet anders zijn, ook morgen zal er vanaf 18:00 Nederlandse tijd volop getraind worden, ook deze sessie zal in totaal zes uur duren en is wederom live te volgen via de livestream van IndyCar.com

Volledige uitslag van de 2e vrije training op Indianapolis


Share |
Geplaatst 17-05-2017, 00:01
Gewijzigd 17-05-2017, 00:17
Geschreven door R. Schippers
Fotografie IMS

Copyright © 2004-2018 OpenWheelWorld.net

  Nog géén reacties

Volgende Race
Honda Indy Grand Prix of Alabama
22 April, 21:35 CET

Poll
Hoe kijk je de IndyCar Series?
70% Via Ziggo Sports
0% Via BeTV
7% Via een illegale live-stream
11% Via de ESPN-player
4% Re-live via Youtube
7% Samengevat via Youtube
0% Op een andere manier
0% Ik kijk geen IndyCar


Zoeken

Foto v/d weekRSS Feed


Barber Motorsports Park
Vrijdag - 20 April
18:15 Vrije training 1 
21:50 Vrije training 2 
Zaterdag - 21 April
17:50 Vrije training 3 
22:00 Kwalificatie 1 
Zondag - 22 April
21:35 Race 

Kwalificatie 1
1. J. Newgarden 1:07.441
2. W. Power 1:07.454
3. S. Bourdais 1:07.534
4. R. Hunter-Reay 1:07.781
5. J. Hinchcliffe 1:07.947
Volledige uitslag

Coureurskampioenschap

Officiële sites

Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter