Simon Pagenaud, Barber Motorsports Park

Simon Pagenaud rijdt snelste tijd in eerste vrije training op Barber

Geplaatst
Gewijzigd 21-04-2017, 23:18
Geschreven door
Simon Pagenaud heeft de snelste tijd gereden tijdens de eerste vrije training op Barber Motorsports Park, de eerste trainingsessie ter voorbereiding op de Honda Indy Grand Prix of Alabama. Pagenaud, welke de wedstrijd op het permanente circuit vorig jaar wist te winnen na een fantastisch gevecht met Graham Rahal werd door alle drie zijn teamgenoten op de hielen gezeten in deze sessie. Josef Newgarden reed namelijk de tweede tijd, gevolgd door Will Power en Hélio Castroneves die de top vier compleet maakte.

De sessie begon vrij rustig, bijna iedereen ging na het vallen van de groene vlag de baan op maar dit was slechts voor een installatieronde. Een aantal minuten later zou het echter behoorlijk druk worden op Barber Motorsports Park met Max Chilton die de snelste tijd zou rijden, gevolgd door Mikhail Aleshin en Carlos Muñoz.

Aleshin was duidelijk de grenzen met zijn Schmidt Peterson Motorsports bolide aan het opzoeken nadat de Rus bijna de controle over zijn wagen verloor vlak voor start/finish en even later in bocht drie zelfs in de rondte spinde, gelukkig kon de teamgenoot van James Hinchcliffe zijn weg meteen weer vervolgen, de coureur van de rood/zwart gekleurde door SMP gesponsorde bolide zou de rest van de sessie blijven worstelen met zijn wagen en de trainingsessie uiteindelijk als elfde afsluiten. Even later in de sessie met nog een halfuur te gaan was het Simon Pagenaud die bovenaan de tijdenlijst stond met teamgenoten Josef Newgarden en Hélio Castroneves die de top drie compleet maakten, na veel positie wisselingen in het midden -en achterveld zou de top drie een behoorlijk lange tijd hetzelfde blijven.

Sébastien Bourdais, momenteel leider in het IndyCar kampioenschap beleefde een lastige sessie en eindigde slechts als negende, dat de Fransman het lastig had werd bevestigd nadat de Dale Coyne Racing coureur bij het ingaan van de eerste bocht op het gras terechtkwam en vervolgens in aanraking kwam met een groot reclame bord. Bourdais zou nog een stukje doorrijden om vervolgens in de derde bocht zijn wagen te parkeren en daarmee was de eerst en achteraf enige neutralisatie van deze trainingsessie een feit.

Nadat het Holmatro Safety Team het reclame bord van de wagen van Sébastien Bourdais had weggehaald kon de sessie met nog minder dan vijf minuten te gaan worden vervolgd, vooraan in het veld zou er weinig veranderen al was het echter Will Power die vlak voor het einde van de sessie teamgenoot Hélio Castroneves uit de top drie zou rijden waarmee de Australiër zijn eerste trainingsessie in Alabama als derde afsluit met Castroneves vlak achter de Team Penske coureur.

Zach Veach, dit weekend de vervanger van de geblesseerde J.R. Hildebrand, kende een leerzame trainingsessie al zou de jonge Amerikaan niet erg verrassend de sessie onderaan de tijdenlijst eindigen op de laatste plaats, Simon Pagenaud eindigde bovenaan namens Team Penske met een tijd die nog geen tiende sneller was dan teamgenoot Josef Newgarden. De eerstvolgende IndyCar sessie is de tweede vrije training, welke om 22:25 Nederlandse tijd van start zal gaan en live te volgen is via de livestream van IndyCar.com.

De Nederlandse fans van Rinus VeeKay kunnen zich echter voor die tijd opmaken voor de derde U.S. F2000 wedstrijd van het seizoen welke VeeKay als derde zal gaan aanvangen, deze wedstrijd begint om 20:30 Nederlandse tijd en is net als de IndyCar vrije trainingen live te zien op de gebruikelijke livestream van IndyCar.com

Volledige uitslag van de 1e vrije training op Barber Motorsports Park


FotografieIMS
Deel op Social Media
reacties Nog géén reacties

Volgende Race
Long Beach logo
Acura Grand Prix of Long Beach
21 April, 21:30 CET
The Termal Club
The Termal Club
Vrijdag - 22 Maart
17:00 Vrije training 1
22:00 Vrije training 2
Zaterdag - 23 Maart
17:00 Vrije training 3
21:00 Vrije training 4
Zondag - 24 Maart
01:00 Kwalificatie
01:25 Kwalificatie 2
17:30 Race
Poll
Wie wint het 2024 IndyCar kampioenschap?
36% 36% Alex Palou
18% 18% Scott Dixon
9% 9% Josef Newgarden
0% 0% Will Power
18% 18% Scott McLaughlin
0% 0% Colton Herta
0% 0% Kyle Kirkwood
0% 0% Marcus Ericsson
18% 18% Pato O'Ward
0% 0% Alexander Rossi
IndyCar Series Races
Verenigde Staten
10-03
Verenigde Staten
Barber Motorsports Park
28-04
Verenigde Staten
Indianapolis Road Course
11-05
Verenigde Staten
07-07
Verenigde Staten
Iowa Speedway
14-07
Verenigde Staten
Iowa Speedway
14-07
Canada
21-07
Verenigde Staten
25-08
Verenigde Staten
Milwaukee Mile
31-08
Verenigde Staten
Milwaukee Mile
01-09
Verenigde Staten
Nashville Superspeedway
15-09