Ryan Briscoe, Sonoma Raceway

Schmidt Peterson eindigt seizoen met twee wagens in top tien

Geplaatst
Gewijzigd 31-08-2015, 19:21
Geschreven door
Het Schmidt Peterson Motorsports team is een zeker niet slecht seizoen in Sonoma geëindigt met twee van de drie wagens in de top tien, Ryan Briscoe wist na een teleurstellende kwalificatie waar de Australiër niet verder kwam dan de zeventiende tijd, de race als vijfde te eindigen, Mikhail Aleshin reed naar een knappe tiende plaats na een jaar niet in een IndyCar te hebben gereden na zijn crash in Fontana vorig jaar.

"Het is mooi om het seizoen met een goed resultaat te eindigen in de Arrow Electronics wagen.", vertelde Ryan Briscoe. "We hadden de juiste strategie te pakken en maakte geen fouten tijdens de race, we moesten gewoon constant blijven rijden en zorgen dat we op de baan bleven. Ik ben tevreden, het liep gewoon zeer lekker en heb mijn beste resultaat van het jaar behaald. Ik denk dat we toch een aantal keer wel pech hebben gehad hier en daar en dat er dus zeker betere resultaten mogelijk waren eerder in het seizoen, dus het is mooi om het seizoen met een top vijf resultaat af te sluiten."

Mikhail Aleshin, Sonoma Raceway"Ik ben zeer tevreden.", begon Mikhail Aleshin. "We gingen al erg goed in de kwalificatie en we bleken een goede race wagen te hebben. Ik had wat problemen met de eerste set banden en ik heb vooralsnog geen idee waarom. Er was zeker iets mis want ik kon maar niet echt op snelheid komen, we moeten zeker naar de data gaan kijken want zolang we dat niet doen heb ik geen idee hoe het kon dat we de snelheid niet konden vinden. Na de eerste pitstop ging alles prima, de SMP Racing wagen was vanaf dat moment prima en ik heb echt genoten van deze race, en na één heel jaar niet in een IndyCar te hebben gereden geeft mijn enige race van het seizoen in de top tien eindigen een zeer goed gevoel. Het team heeft het geweldig gedaan."

James Jakes, Sonoma"Het was een zeer teleurstellend resultaat om ons seizoen mee te eindigen, het ging het gehele weekend al niet lekker eigenlijk. Het gehele weekend hadden we moeite om de Oculus MediaTech wagen sneller te krijgen en dus past zo'n teleurstellend resultaat goed in het totaal plaatje. Tijdens de race lukte het ons al met al om ons toch nog in een redelijk goede positie te nestelen, op dat moment hoopte we nog om toch nog wat punten te kunnen scoren vandaag, de pitcrew heeft overigens ook fantastisch werk geleverd. Iedere keer als we een pitstop maakte, waren we instaat om plaatsen te winnen ten opzichte van de concurrentie. Helaas kregen we problemen met de wagen waardoor ik de muur in crashte, we weten nog steeds niet exact wat nou het probleem was maar we zullen het in de data terug vinden en dit probleem analyseren. Het is erg jammer want we zouden nou uitgerekend de ronde dat het fout ging een pitstop maken en ik denk dat we vanaf dan zeker voor een goed resultaat hadden kunnen gaan in deze race. Het is zeer teleurstellend maar ik wil het gehele team van Schmidt Peterson Motorsports bedanken voor het geweldige werk dat ze hebben geleverd het hele jaar door.", besloot James Jakes.

FotografieScott James / OpenWheelWorld.net
Deel op Social Media
reacties Nog géén reacties

Volgende Race
Long Beach logo
Acura Grand Prix of Long Beach
21 April, 21:30 CET
The Termal Club
The Termal Club
Vrijdag - 22 Maart
17:00 Vrije training 1
22:00 Vrije training 2
Zaterdag - 23 Maart
17:00 Vrije training 3
21:00 Vrije training 4
Zondag - 24 Maart
01:00 Kwalificatie
01:25 Kwalificatie 2
17:30 Race
Poll
Wie wint het 2024 IndyCar kampioenschap?
36% 36% Alex Palou
18% 18% Scott Dixon
9% 9% Josef Newgarden
0% 0% Will Power
18% 18% Scott McLaughlin
0% 0% Colton Herta
0% 0% Kyle Kirkwood
0% 0% Marcus Ericsson
18% 18% Pato O'Ward
0% 0% Alexander Rossi
IndyCar Series Races
Verenigde Staten
10-03
Verenigde Staten
Barber Motorsports Park
28-04
Verenigde Staten
Indianapolis Road Course
11-05
Verenigde Staten
07-07
Verenigde Staten
Iowa Speedway
14-07
Verenigde Staten
Iowa Speedway
14-07
Canada
21-07
Verenigde Staten
25-08
Verenigde Staten
Milwaukee Mile
31-08
Verenigde Staten
Milwaukee Mile
01-09
Verenigde Staten
Nashville Superspeedway
15-09