Juan Pablo Montoya, Fontana

Race om snel te vergeten voor Team Penske

Geplaatst
Gewijzigd 28-06-2015, 14:38
Geschreven door
De MAVTV 500 was voor Team Penske een race om snel te vergeten. Alleen Juan Pablo Montoya kon met een vierde plaats een plaatsje bij de eerste vijf veilig stellen en doet daarmee erg goede zaken voor het kampioenschap. Simon Pagenaud kon zijn pole niet verzilveren en finishte als negende, terwijl Will Power en Helio Castroneves beiden hun race in de muur zagen eindigen.

“Het was een goede dag voor mijn team,” zei Montoya. “Toen Will (Power) en Helio (Castroneves) crashten werd het mijn voornaamste doel om voor (Scott) Dixon te finishen en dat is ook gelukt. Het is dus een goed resultaat en iedereen binnen het team heeft er hard voor gewerkt.”

Simon Pagenaud, FontanaPagenaud kon erg kort van zijn pole position genieten: al in de eerste bocht verloor hij de leiding en enkele ronden later reed hij op de zevende plaats. Pas in de tweede helft van de race meldde de Fransman zich weer vooraan het veld, maar zou uiteindelijk niet meer dan drie ronden leiden voordat hij weer terugzakte. Uiteindelijk zat er niet meer in voor Pagenaud dan een teleurstellende negende positie.

“De wagen was fantastisch, maar ik ben geen fan van dit soort pack racing,” verklaarde Pagenaud. “Het was niet veilig, maar dat is mijn persoonlijke mening. Mijn wagen was erg goed, maar vandaag kon je niet zeggen wie nou echt de beste wagen had. Het maakt niet uit hoe je wagen is als je in een groep wagens rijdt.”

Will Power crasht in FontanaWill Power leidde de meeste ronden tijdens de race, maar het zou uiteindelijk voor niets zijn. Negen ronden voor de eindstreep werd de regerend kampioen door Takuma Sato aangereden en spinde de muur in. Voor Power was dit erg kostbaar voor het kampioenschap, met kampioenschapsleider Montoya die als vierde af werd gevlagd.

“Team Penske heeft het geweldig gedaan, ondanks hoe moeilijk het vandaag ook was,” concludeerde Power. “Als je pack racing als vandaag hebt neem je veel risico om je positie te verbeteren. Hoe opwindend het is, hoe intens het tegelijk ook is. Ik ben vooral blij dat niemand gewond is geraakt en iedereen OK is. We richten ons nu op Milwaukee, waar vooral ik erg naar uit kijk nadat we er vorig jaar hebben gewonnen.”

Helio Castroneves vlak voor Graham Rahal, FontanaCastroneves werd na 135 ronden de eerste uitvaller van de race toen hij werd aangetikt door Ryan Briscoe en tegen de muur aan de binnenzijde van het circuit spinde. De wagen met startnummer 3 had tot op dat moment de meeste ronden geleid en werd door de Penske crew gerepareerd, maar moest na een installatieronde alsnog worden geparkeerd.

“Rahal duwde me naar een hogere lijn en vervolgens kneep hij me volledig af,” blikte Castroneves terug. “Ik moest van mijn gas af gaan, omdat ik niet wilde crashen. Ik denk dat we elkaar een ronde eerder hadden geraakt en ik gebaarde naar hem ‘Gast, je hoeft dat niet te doen!’. Ik ging dus van mijn gas en vervolgens werd ik aan beide kanten ingehaald door (Ryan) Briscoe en Will (Power), waarna ze naar elkaar kwamen. Briscoe hoeft dat absoluut niet te doen. Vervolgens gleed ik erg lang door. Mijn wagen was vandaag ongelofelijk, we hadden een fantastische wagen.”


FotografieIMS
Deel op Social Media
reacties Nog géén reacties

Volgende Race
Long Beach logo
Acura Grand Prix of Long Beach
21 April, 21:30 CET
The Termal Club
The Termal Club
Vrijdag - 22 Maart
17:00 Vrije training 1
22:00 Vrije training 2
Zaterdag - 23 Maart
17:00 Vrije training 3
21:00 Vrije training 4
Zondag - 24 Maart
01:00 Kwalificatie
01:25 Kwalificatie 2
17:30 Race
Poll
Wie wint het 2024 IndyCar kampioenschap?
36% 36% Alex Palou
18% 18% Scott Dixon
9% 9% Josef Newgarden
0% 0% Will Power
18% 18% Scott McLaughlin
0% 0% Colton Herta
0% 0% Kyle Kirkwood
0% 0% Marcus Ericsson
18% 18% Pato O'Ward
0% 0% Alexander Rossi
IndyCar Series Races
Verenigde Staten
10-03
Verenigde Staten
Barber Motorsports Park
28-04
Verenigde Staten
Indianapolis Road Course
11-05
Verenigde Staten
07-07
Verenigde Staten
Iowa Speedway
14-07
Verenigde Staten
Iowa Speedway
14-07
Canada
21-07
Verenigde Staten
25-08
Verenigde Staten
Milwaukee Mile
31-08
Verenigde Staten
Milwaukee Mile
01-09
Verenigde Staten
Nashville Superspeedway
15-09