OpenWheelWorld.net Home
ZoekenRSS Feed


OpenWheelWorld.net
OpenWheelWorld.net is in september 2004 als ChampCar.nl opgericht door Patrick Straver, met als doel de Champ Car World Series te ondersteunen. Hiermee was ChampCar.nl de eerste Champ Car nieuwssite op de Nederlandstalige markt.

Na het 2005 seizoen is begonnen aan internationale sites, waardoor ChampCar.nl uitgebreid werd met Duits- en Engelstalige sites. Begin 2007 werd hier de nieuwe, internationale naam voor gelanceerd: ChampCarWorld.net. Dit jaar was ChampCar.nl officieel nieuwspartner van de Dutch Champ Car Grand Prix.

In 2008 werd ChampCar.nl / ChampCarWorld.net samengevoegd in OpenWheelWorld.net, als gevolg van de ‘hereniging’ van de Champ Car World Series en de IndyCar Series, waardoor de Champ Car naam verdween. OpenWheelWorld.net verslaat naast de ‘herenigde’ IndyCar Series ook de Indy Lights en het Atlantic Championship. Tevens besteed de Engelstalige site aandacht aan Formula BMW USA en Star Mazda.

OpenWheelWorld.net valt onder het in Nederland gevestigde bedrijf A.M.P. American Motorsports Promotions, maar valt onder de non-commerciële media; alle inkomsten die binnen komen zullen worden gebruikt voor het voortbestaan en de groei van OpenWheelWorld.net. Om deze reden maakt OpenWheelWorld.net uitsluitend gebruik van professioneel werkende vrijwilligers.

Werken bij OpenWheelWorld.net
OpenWheelWorld.net is op dit moment op zoek naar versterking van de Nederlandse en Engelse nieuwsteams. Interesse? Neem dan contact op met de medewerkers van de site via het contactformulier.

Disclaimer

Op alle eigendomsrechten op de content van OpenWheelWorld.net zijn voorbehouden aan A.M.P. American Motorsports Promotions. Deze content is uitsluitend bedoeld voor persoonlijk gebruik. Content van OpenWheelWorld.net mag uitsluitend met schriftelijke toestemming, zonder commerciële doelstelling en met duidelijke bronvermelding met daarin een link naar OpenWheelWorld.net of het desbetreffende nieuwsbericht verspreid worden.

Alle informatie - in welke vorm dan ook - wordt beschermd door het auteursrecht of ander (intellectueel) eigendomsrecht en blijft ten alle tijde eigendom van A.M.P. American Motorsports Promotions.

A.M.P. American Motorsports Promotions kan niet aansprakelijk worden gesteld voor gebeurtenissen ten gevolge van inhoud op deze site.

Het internationale team van OpenWheelWorld.net

The Netherlands Nederlandse team
The Netherlands Haiko Benthem Editor / Software developer
The Netherlands Barend Blom Fotograaf
The Netherlands Wouter de Bruijn Editor
The Netherlands Patrick Straver Owner / Managing Editor The Netherlands

USA Noord-Amerikaanse team
Canada Michele-Marie Beer Managing Editor North-America
USA Andrew Bussa Fotograaf
USA Kyle Lavigne Editor
USA Michael Pina Fotograaf

Germany Duitse team
Germany Steffen Bräutigam Fotograaf
Germany Lars Buchweitz Editor
Germany Volker Löhning Editor
Germany Andrea Herrmann Editor
Germany Tino Herrmann Managing Editor Germany / Fotograaf
Bezoek OpenWheelWorld op Facebook Bezoek OpenWheelWorld op Twitter